Home » Alarm in de Rosse Buurt.

Alarm in de Rosse Buurt.

Alarm in de rosse buurt

Ik hoor een loeiende sirene.

Uit mijn raam hangend zie ik een zwaailicht boven één van de rosse ramen rondflitsen. Erbij een sirene, als stond de brandweerwagen in vol bedrijf onder het raam.

Ik vraag aan de man hier in huis wat er aan de hand kan zijn. Hij antwoordt dat er rottigheid is bij een van de meisjes. In de hoerenhokken zit een alarmknop. Als er gedoe is met een klant gaat het alarm af en flitst er een zwaailicht boven het betreffende raam.

Ik val van m’n stoel. Wat een perfect systeem! De meisjes staan hun mannetje wel hoor; ze zijn behoorlijk goed gebekt. Als er iemand z’n telefoon ook maar enigszins hun kant op richt, wordt er driftig tegen het raam gebonkt. Mocht je de hint niet begrijpen dan vliegt de deur open en krijg je verwensingen naar je hoofd die er niet om liegen.

Als je dan nog je mobiel in je hand hebt, kun je je beter bergen. In het beste geval komt er dan een beker water over je heen. Ik heb van horen zeggen dat er ook bleekmiddel in zit maar dat lijkt me stug, gezien de tijdsspanne waarin deze stappen zich opvolgen.

Dat neemt niet weg dat de meeste mannen hier in de buurt niet nuchter zijn. Dus de kans dat er narigheid ontstaat is ruimschoots aanwezig. Picture this: een stelletje onverlaten staat voor een raam te geiten. Uiteindelijk wordt een van de jongens naar binnen geduwd door z’n vrienden. Dat wil hij niet en nu moet ie ook nog performen. Wat lastig is, gezien de staat waarin hij verkeert.

Dit confronteert hem niet alleen met z’n onvermogen van dit moment maar ook met al die andere momenten in zijn leven dat het misschien niet zo soepel verliep. Met een borreltje op, kan het dan zomaar zijn dat de stemming omslaat. Blijkbaar staat het meisje meestal haar mannetje want de sirene gaat zelden af.

Gelukkig maar. Vakvrouwen.

Heb jij wel eens conflicten op je werk? En heb jij een alarmknop voor noodgevallen? Deel je verhaal! Ik hoor graag je avonturen!