Home » Brand in de Rosse Buurt.

Brand in de Rosse Buurt.

Brand in de Rosse Buurt

De man komt thuis met een melding.

‘Ik kreeg een sms dat we binnen moeten blijven. Er woedt een grote brand in Amsterdam-West!’ Dat verklaart de rauwe keel. Ik ben geen lid van dat soort meldingen omdat ik overmatig zuinig ben op mijn laatste restje privacy. Eigen schuld, die rauwe keel.

Bij de prijsvraag die ik uitschreef naar aanleiding van een raadselachtige muurtekening in de buurt, had ik beloofd een prijsje uit te zoeken bij de nieuwe winkel aan de overkant. Omdat het zo’n aardig concept is: recyclen van oude fietsen en fietsmaterialen. Toevallig was ik aan ’t neuzen op hun facebookpagina. Daar lees ik dat mijn nieuwe overburen een loods in West huurden. De loods die nu in vlammen is opgegaan. Wat een sof!

Het blijkt dat daar een aantal leuke bedrijfjes tezamen een loods huurden. Helaas was niemand verzekerd omdat dat verzekering-technisch te ingewikkeld was met zoveel huurders. Hadden ze wel een verzekering gehad dan hadden die verzekeringsmaatschappijen natuurlijk wel iets gevonden om niet uit te keren, maar dat terzijde.

De aardige knullen van de The Upcycle Store, zitten nu nog in de Dolle Begijnensteeg. Zij hebben het hoekpandje tegenover ons kunnen bemachtigen dus er wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk te kunnen verhuizen. Maar de inventaris die ze zelf aan het timmeren waren, is nu in vlammen opgegaan.

De Westerunie heeft een benefietavond georganiseerd voor de gedupeerde bedrijfjes. Ik wil ze even een hart onder de riem steken: Gaat allen en klik op de link!

Het zal nu wel iets langer duren eer de winkel open gaat en het zal dus ook wel iets langer duren eer ik de prijs kan uitkeren. Ik heb echter alle vertrouwen in het geduld van jullie, mijn lezers… én het geeft je de kans om de foto nog ’s uitgebreid te bestuderen en een gokje te wagen. Het zal een bittere strijd worden dus leef je uit! Creativiteit wordt beloond!

De hamvraag is: Wat heeft de hand in haar hand?

Prijsvraag in de rosse buurt