Home » Slot in de Rosse Buurt (7).

Slot in de Rosse Buurt (7).

Slot in de rosse buurt

Uitsluitsel

Ik loop langs de winkel van Lennie op weg naar een andere winkel, houdt ze me staande: ‘Zeg mop, weet je nou al hoe het zit met dat slot in de muur?’

Slot in de Rosse Buurt (7)
Geen slot (ong. 1984)

 

Slot in de Rosse Buurt (7)
Met slot (2017)

Ik schrik op uit mijn standje ‘boodschappenhaast’: ‘Daar zeg je wat! Het is alweer een week geleden dat de brandweer zou langskomen. Ik ga er achteraan, je hoort van me.’

Tergende onwetendheid

Na thuiskomst vul ik de koelkast, hmmm verse artisjokjes vandaag, en klim ik ras in de virtuele pen:

Ha meneer K,

Een dag of 10 geleden hadden wij een prettig gesprek over een slot in de muur.
Voor mij een raadsel, voor u een vrijwel zeker weten!

U gaf aan dat u binnenkort in de buurt moest zijn en even langs zou komen om te kijken of dit inderdaad een slot is waarmee u toegang krijgt tot de Oliphantsgang, het steegje ernaast.

Heel graag zou ik dit raadsel opgelost zien en met mij vele lezers! Hier kunt u de serie lezen die ik schreef over het slot, misschien dat u het belang begrijpt van deze tergende onwetendheid: howtosurvive.nl/slot-rosse-buurt (6 delen).

In de hoop dat u mij uitsluitsel kunt geven over dit mysterie, hoor ik graag alsnog van u of dit een brandweerslot is of anderszins.

Ik wens u een prettige dag.

Met vriendelijke groet,
Henriette

Zo. Zijn ze nou helemaal betoeterd. Zit ik hier al een week gepikt en geregen te wachten. Nagellak reeds afgebladderd en pijn in m’n rug van veel te hoge hakken omdat je de jongens toch een beetje leuk wilt ontvangen.

Dat jullie maar weten dat ik het er niet bij laat zitten! Omdat ik jullie wil informeren, maar zeker ook omdat ik geen scheurtje in mijn rotsvaste vertrouwen in de Mannen van de Brandweer kan verdragen.

U hoort van mij!

Spoiler alert wat betreft de laatste in deze serie: Ik kreeg geen antwoord. U leest het hier.

Laat jij je wel ’s kisten door niet vervulde beloftes? Ik bedoel maar. Dan wil je een luisterend oor. Ik ben er voor je! Deel je verhaal!