Home » Slot in de Rosse Buurt (7).

Slot in de Rosse Buurt (7).

Slot in de rosse buurt

Potdorie! Moet buurvrouw Lennie me helpen herinneren aan het slot..

Ik loop langs haar winkel op weg naar een andere winkel, houdt Lennie me staande: ‘Zeg mop, weet je nou al hoe het zit met dat slot in de muur?’

Slot in de Rosse Buurt (7)
Geen slot (ong. 1984)
Slot in de Rosse Buurt (7)
Met slot (2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik schrik op uit mijn standje ‘boodschappenhaast’: ‘Daar zeg je wat! De brandweer zou langskomen vorige week! Ik ga er achteraan, je hoort van me.’ Na thuiskomst vul ik de koelkast, hmmm, verse artisjokjes vandaag, en klim ik ras in de virtuele pen:

Ha meneer K,

Een dag of 10 geleden hadden wij een prettig gesprek over een slot in de muur.
Voor mij een raadsel voor u een weet!

U gaf aan dat u binnenkort in de buurt moest zijn en even langs zou komen om te kijken of dit inderdaad een slot is waarmee u toegang krijgt tot de Oliphantsgang, het steegje ernaast.

Heel graag zou ik dit raadsel opgelost zien en met mij vele lezers! Hier kunt u de serie lezen die ik schreef over het slot, misschien dat u het belang begrijpt van deze tergende onwetendheid: howtosurvivetheredlightdistrict.com/slot-rosse-buurt (6 delen).

In de hoop dat u mij uitsluitsel kunt geven over dit mysterie, hoor ik graag alsnog van u of dit een brandweerslot is of anderszins.

Ik wens u een prettige dag.

Met vriendelijke groet,
Henriette

Zo. Zijn ze nou helemaal betoeterd. Zit ik hier al een week gepikt en geregen te wachten. Nagellak reeds afgebladderd en pijn in m’n rug van veel te hoge hakken omdat je de jongens toch een beetje leuk wilt ontvangen.

Dat jullie maar weten dat ik het er niet bij laat zitten! Omdat ik jullie wil informeren, maar zeker ook omdat ik geen scheurtje in mijn rotsvaste vertrouwen in de Mannen van de Brandweer kan verdragen.

U hoort van mij!

Laat jij je wel ’s kisten door niet vervulde beloftes? Ik bedoel maar. Dan wil je een luisterend oor. Ik ben er voor je! Deel je verhaal! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.