Home » Pasen in de Rosse Buurt.

Pasen in de Rosse Buurt.

Pasen in de rosse buurt

Pasen is een favoriet feest om de Rosse Buurt te bezoeken.

Het is vandaag Stille Zaterdag, de dag na Goede Vrijdag en het begin van het toeristische seizoen in de Rosse Buurt.

Hoeveel van deze bezoekers zou één gedachte wijden aan Goede Vrijdag? Precies.

Sterker nog; Hoeveel mensen weten überhaupt wat Goede Vrijdag behelst? Oh, u weet hoeveel? Dan gaat u voorbij aan mijn vraag. Die luidt namelijk: wat gebeurde er ook alweer op Goede Vrijdag?

Leest u lekker mee? Dan bent u morgenochtend puik voorbereid op het Paasontbijt. U hoeft alleen nog een eitje te koken en een paasbroodje in huis te halen. Met echte spijs zou ik adviseren, niet van dat surrogate wittebonen-prutspul. Oh, en vergeet u de echte boter niet? Dit even terzijde, maar niet onbelangrijk.

Het Paasontbijt.

Succes verzekerd als u langs de neus weg polst, hoe het met de parate Paas-kennis van uw mede-ontbijters is gesteld. Om, na wat gestuntel van uw disgenoten, vól te scoren door zelf het antwoord te verstrekken.

Laat u briefen door uw persoonlijke Paashaas! Ik lever u de korte versie vanwege de concurrentie met verse krant en facebook.

Daar gaan we: Jezus zat aan tafel met zijn discipelen op Witte Donderdag. Deze maaltijd noemen we het Laatste Avondmaal. U kunt hierbij refereren aan de magnifieke muurschildering van Da Vinci.

Jezus kondigt aan dat één van zijn disgenoten hem voor het eind van de dag zal verraden. Paniek in de tent. Want, al had Jezus een veelbelovende vliegende start gemaakt als Messias, Judas was een beetje teleurgesteld in hem geraakt. Jezus riep slechts dat iedereen van iedereen moest houden. Daarmee was hij niet bepaald de nieuwe politieke leider waar men op hoopte.

Judas verraadde hem met een kus en Jezus werd gevangen genomen. Het volk riep om kruisiging en zo geschiedde. Jezus werd gekruisigd, stierf voor onze zonden en daarmee werd het een Goede Vrijdag. Of God’s Dag, de herkomst van het woord Goede Vrijdag is niet helemaal duidelijk.

Zaterdag ligt Jezus in zijn graf. De klokken worden niet geluid op deze Stille Zaterdag. Op zondag is Jezus verdwenen. Engelen vertellen dat hij is verrezen. En daarmee is het Pasen geworden.

Ik wens u een smakelijk ontbijt. Vergeet u ’t paaslammetje niet? Dan heeft Jezus zich niet voor niks laten offeren als een lam. Graag van echte boter dus.

Beluistert u na uw paasbetoog gezamenlijk een stukje Mattheuspassie in de vertaling van Jan Rot, dan kan uw Paaszondag niet meer stuk.

Vrolijk Pasen!

Voer jij ook graag een goed gesprek aan de ontbijttafel? Of beschilder je liever een eitje? Vertel het ons! Wij smullen graag mee!