Home » Een gemiddelde dag in de Rosse Buurt.

Een gemiddelde dag in de Rosse Buurt.

Een gemiddelde dag in de Rosse Buurt

Wat ik op een doordeweekse dag zie..

Een groepje van 55 man. Uurtje later, 47 mensen:

Patronen in de rosse buurt

 

 

 

 

 

Vijf minuten later: 54 man en hé… daarachter nog een clubje… 34 tel ik daar. De groepsspits is begonnen.

Grote groepen in de Rosse Buurt

 

 

 

 

 

Ik schrijf over groepen omdat het steeds in de media opduikt. Het maakt mij niet zoveel uit of mensen in een groep komen of als loslopend wild. Als er al een verschil is, dan is ‘t dat groepen vrij rustig zijn en het wild vaak schreeuwt.

Zou je een gemiddelde dag uit mijn straat beschrijven, dan zie je het volgende patroon: Om negen uur verzamelen de meisjes zich voor het ophalen van hun sleutels. Heb je geen kind aan. Om tien uur verschijnen de eerste groepen in de buurt. Ook vrij rustig maar door de macht van het aantal, niet te negeren. Dat gaat door tot de stelletjes met kinderwagens hun pipse neusjes laten zien. De peuter slapend in de buggy, een jengelende kleuter ernaast en twee dodelijk vermoeide ouders die zichzelf en hun nageslacht voortslepen.

Rond een uur of drie komen de eerste vrijgezellenfeestjes aan. Die beginnen altijd vroeg met schreeuwen om de feestvreugde van hun bezoek te benadrukken. Dit kan te maken hebben met indrinken en dan te vroeg pieken ofzo, ik zeg maar wat geks.

Tegen borreltijd komen de groepjes jonge mannen, jonge vrouwen en stelletjes de buurt binnen. Dat is ook de tijd dat je de eerste dealertjes in donkere hoekjes ziet verschijnen. Zij hebben maar een paar verstop-plekken in verband met de vele camera’s in de buurt en laat dat nou net de hoek zijn waar ook de groepen hun instructies krijgen.

In de resterende uren verzamelen zich de hooligans bij de rest van de mensen, dit gaat door tot een uur of vier ’s nachts. Zij komen voor de gezelligheid. Moet je ook ’s doen.

Zeg, vindt u dit eigenlijk nog wel interessant? Ik voel me soms net Professor Zuurbekje, voornamelijk vanwege de naam. Laat het me weten! Misschien zoek ik wel een nieuwe koers!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.