Home » Winkel in de Rosse Buurt.

Winkel in de Rosse Buurt.

Winkel in de rosse buurt

Nieuwe winkel

Het pandje aan de overkant is gerenoveerd.

Op de begane grond komt een winkel. De man komt gisteren thuis met de boodschap dat er twee jongens van start gaan. Op de deur hangt een papier met de tekst:  The Upcycle Store.

Het aardige is, dat deze jonge mannen iets goeds hebben bedacht voor fietswrakken. In heel Amsterdam staan fietsen die niet meer gebruikt worden. Soms zijn het oude barrels, maar vaak zijn ze nog prima bruikbaar.

Sticker

De gemeente haalt de ‘fietswrakken’ regelmatig weg: handhavers plakken er een sticker op. De gemeente zegt op haar site dat je je fiets moet opknappen óf dat je je fiets moet gebruiken óf weghalen. Voor de zekerheid voegt men er nog aan toe, dat de sticker van de fiets afhalen niet voldoende is.

Wrak

In het geval dat je je fiets parkeert terwijl ie niet blinkend gepoetst is, kan het dus zo zijn dat je een sticker op je fiets vindt. Het verwijderen ervan is niet genoeg. Je zal naar je werk fietsen en de fiets dagelijks op dezelfde plek parkeren. Dan loop je dus het risico dat je fiets twee weken later weg is. Dit onder het mom van ‘afgevoerd fietswrak’. Ik noem het professioneel pikwerk van Handhaving, maar dit terzijde.

Poetsfiets

Overigens, probeer maar ’s een opgepoetst exemplaar langer dan een paar weken bij je te houden. Als je die niet mee naar bed neemt, is ie sowieso weg. In Amsterdam is het dus juist zinvol om je fiets er zo oud mogelijk uit te laten zien, wil je ‘m langere tijd kunnen gebruiken. Ook dit terzijde. (Zo gauw ik het woord Handhaving gebruik, vlieg ik uit de bocht, merk je het ook? Dit is al de tweede ‘terzijde’!)

Creatieve jongens

Terug naar de aardige jongens. Zij hebben een fantastisch idee voor oude fietsen: deze worden opgeknapt. En als de fiets echt een wrak is, dan gebruiken ze de onderdelen om er iets leuks van te maken. Zo zag ik op de website portemonnee’s, riemen, een poef van oude binnenbanden, een enorme kroonluchter die niet zou misstaan in een kapitaal grachtenpand, armbanden, en, oh my, zelfs een zweep voor bdsm-liefhebbers!

Ze zijn nog niet open, maar ik ben nu al blij. Jonge mensen die iets positiefs bijdragen aan de maatschappij. Die nadenken over het milieu. Die duurzaamheid nastreven.
Zeer hoopgevend allemaal!

Wat doe jij om je wereld mooier te maken? Recycle je jampotten? Zorg je extra goed voor je voortuin? Deel je ideeën met ons allemaal! Dat inspireert! 

2 reacties

  1. Yvonne Koop zegt:

    Geweldige, een duurzame winkel in de Rosse buurt! Toevallig las ik al over de riemen van fietsband, lijkt me een leuk vaderdagcadeau. Wie weet kom ik binnenkort dus een keertje langs 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.