Home » Vrijgezellenfeest in de Rosse Buurt.

Vrijgezellenfeest in de Rosse Buurt.

Vrijgezellenfeest in de rosse buurt

Hoofdbedekking

Een rokje, Sidonia-benen met sneakers en blonde vlechten

Een vrijgezellenfeest is geen feest zonder enige vorm van hoofdbedekking: een hoed, een muts, een gekke pruik, noem maar op.

Deze hoofdbedekking is noodzakelijk. Ik ben er nog niet achter waarom, maar dat ga ik voor u uitzoeken. Mede omdat het mijzelf mateloos interesseert, maar dat terzijde.

Nieuwe fase

Vermoedelijk wil men uniek zijn. Men wil het bijzondere van de aanstaande gebeurtenis benadrukken. Er een once-in-a-life-time gebeurtenis van maken. Tenslotte gaat één van je maten gaat trouwen.

Dus je trekt alles uit de kast. Je viert de overgang naar een nieuwe fase in zijn leven. Je grijpt de gelegenheid aan om jullie vriendschap te bekronen. Hét moment om je vriend lekker in de watten te leggen en zijn single bestaan waardig af te sluiten met de jongens.

Het plan

Een memorabel moment in het leven, dat moet gevierd worden. Dus wordt er een datum geprikt en een plan getrokken. De vriendenclub komt tezamen voor een brainstorm-avondje over hoe jullie de dag gaan inrichten. Het wordt een dagje Amsterdam met de rosse buurt als hoogtepunt. Geniaal. En dan moet vriend bij een meisje naar binnen. Ja, laten we dat doen!

De dag

De grote dag breekt aan. Er is een pruik gevonden, de outfit ligt klaar. Dit wordt goed. Volgens plan wordt er ingedronken bij vriend één en  omgekleed bij maat twee. Dan met z’n allen de trein in, op naar de rosse buurt. Dit kan niet mislukken.

Aangekomen in de rosse buurt struikelen jullie over de andere vrijgezellengroepen. De bruidegommen dragen steevast een hoofddeksel dan wel een gekke pruik ter onderstreping van de originaliteit.

Niks mee te beginnen

De aanstaande bruidegom krijgt regelmatig een paar slokken uit de heupfles. Overeind gehouden door vriend drie en vier wordt hij tegen een raam aan gezet. Het meisje doet open en de stumper valt naar binnen. Het meisje zegt dat jullie hem weer mee moeten nemen. Zo kan ze niks met hem beginnen.

Dikke pret. Hij word geweigerd. Wat een topdag.

De volgende dag worden jullie wakker met een punthoofd, als pijnlijke herinnering aan de hoofdbedekking van de dag waar je geen zak meer vanaf weet. Trouwen maar.

Ben jij ook wel eens slachtoffer geweest van je vrienden? Deel het! Ik ben benieuwd! 

2 reacties

  1. Angélika zegt:

    Hahaha, heerlijk hoe je schrijft. Hop, trouwen dan maar… Ik ben ook wil een tikkie jaloers op jouw regelmaat. En dat het zo lekker overzichtelijk is.
    Petje af voor jouw blogs! Ik lees ze graag ?

    • Henriette zegt:

      Het idee zat er vorig jaar al wel in maar ere wie ere toekomt; door de challenge van Studio Schrijf ben ik goed op gang gekomen. Yay voor Petra! En dank voor je compliment Angélika. Ben gek op complimentjes 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.