Home » Vrijgezellenfeest in de Rosse Buurt.

Vrijgezellenfeest in de Rosse Buurt.

Vrijgezellenfeest in de rosse buurt

Dat rokje, die Sidonia-benen met sneakers en z’n blonde vlechten.

Een vrijgezellenfeest is geen feest zonder enige vorm van hoofdbedekking: een hoed, een muts, een gekke pruik, noem maar op.

Deze hoofdbedekking is noodzakelijk. Ik ben er nog niet achter waarom, maar dat ga ik voor u uitzoeken. Mede omdat het mij zelf mateloos interesseert, maar dat terzijde.

Vermoedelijk wil men uniek zijn. Men wil het bijzondere van de aanstaande gebeurtenis benadrukken. Er een once-in-a-life-time-event van maken.

Eén van je maten gaat trouwen. Dus je trekt alles uit de kast. Je viert de overgang naar een nieuwe fase in zijn leven. Je grijpt de gelegenheid aan om jullie vriendschap te bekronen. Hét moment om je vriend in de watten te leggen op deze afsluiter van zijn single bestaan.

Kortom, een memorabel moment in het leven, dat gaan we vieren.

“Schat, waar ligt die blonde pruik van carnaval? En er was toch ook zo’n streepjesding bij?”

Er wordt een datum geprikt en een plan getrokken. De vriendenclub komt tezamen voor een brainstorm-avondje. Jullie besluiten een dagje naar Amsterdam te gaan. Naar de rosse buurt! Geniaal! En dan moet jullie vriend bij een meisje naar binnen!

Heel feestelijk.

De grote dag breekt aan. De pruik is gevonden, de outfit ligt klaar. Dit wordt goed. Indrinken bij maat 1. Omkleden bij maat 2. En dan met z’n allen de trein in, op naar de rosse buurt. Dit kan niet misgaan.

Aldaar aangekomen struikel je over de andere vrijgezellengroepen. De bruidegommen springen er uit met hun hoofddeksel dan wel gekke pruik.

Jullie bruidegom krijgt regelmatig een slok uit de heupfles. Overeind gehouden door maat 3 en 4 duwen jullie je vriend tegen een raam aan. Het meisje doet open en hij valt naar binnen. Het meisje zegt dat jullie hem weer mee moeten nemen; ze kan niks beginnen met iemand die zo starnakel is.

Hilarisch! Hij word geweigerd! Wát een dag.

De volgende dag worden jullie wakker met een punthoofd, als pijnlijke herinnering aan de hoofdbedekking van de dag waar je geen zak meer vanaf weet. Trouwen maar.

 

Ben jij ook wel eens slachtoffer geweest van je vrienden? Deel het! Ik ben benieuwd! 

 

2 reacties

  1. Angélika zegt:

    Hahaha, heerlijk hoe je schrijft. Hop, trouwen dan maar… Ik ben ook wil een tikkie jaloers op jouw regelmaat. En dat het zo lekker overzichtelijk is.
    Petje af voor jouw blogs! Ik lees ze graag ?

    • Henriette zegt:

      Het idee zat er vorig jaar al wel in maar ere wie ere toekomt; door de challenge van Studio Schrijf ben ik goed op gang gekomen. Yay voor Petra! En dank voor je compliment Angélika. Ben gek op complimentjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.