Home » Slot in de Rosse Buurt (5).

Slot in de Rosse Buurt (5).

Slot in de rosse buurt

Hoe verder?

‘Je gaat er een nachtje tussenuit? Dat kun je niet maken hoor! Wij willen weten hoe het zit met dat slot in de muur!’

Ik heb mijn grote vriend aan de lijn. Ik leg uit dat ik een beetje vastzit en niet zo goed weet hoe verder, met de feuilleton van Het Slot in de Muur. Het telefoontje naar een onbekende buurman is de bottleneck: Een logische volgende stap die ik zou kúnnen nemen, maar liever niet doe.

Verhaal van groot belang

Al met al een uitstekende reden om er een nachtje tussenuit te knijpen. ‘Maar ik laat jullie niet zonder verhaal zitten! Ik heb er al eentje voorbereid, van groot maatschappelijk belang!’ Gerustgesteld filosoferen we nog wat over de mogelijke functies van het schijnbaar loze slot in de muur.

Dan vraagt hij of ik zijn commentaar op de Facebookpagina heb gelezen; dat het misschien een slot is waar een loper op past. ‘Natuurlijk heb ik dat’, verzeker ik hem, ‘En nu je het toch opwerpt: wat bedoelde je met die loper?’ Hij legt uit dat hij ook ooit zo’n slot had gezien op zijn werk. Ook ingemetseld in een muur. Daar paste de loper op van de brandweer, zodat ze in noodgevallen niet hoefden te wachten op paniekerige bewoners die hun sleutels niet kunnen vinden.

De sleutel

Eufemistisch had hij zijn eigen fb-commentaar beantwoordt met: ‘Of geef ik nou de plot weg?’ Dat vond ik grappig maar nu ik zijn uitleg hoor, denk ik dat we inderdaad de sleutel te pakken hebben van het Muurslot-Mysterie!

Een loper van de brandweer, dat zou zó logisch zijn. Kunnen ze lekker blussen in de binnentuin. Moeten ze zich wel met z’n allen door een steegje persen waar een beetje man met schouders niet doorheen past. En dan hebben ze ook hun slangen nog bij zich. Ik kijk er niet naar uit.

Rest mij een laatste taak: de brandweer bellen! Daar kijk ik naar uit. Brandweermannen die je komen redden. Hou ik van.

Verhaal nummer 6 zit in de fles. Klik hier en … Yes!

Haalt zo’n brandweerman ook iets in jou omhoog? Of vind je dit juist flauwekul? Deel je fetisj! Ik hoor het graag! 

5 reacties

 1. Petra zegt:

  Heet die vriend soms Victor? Wij werkten namelijk in hetzelfde pand. En ik dacht na het lezen van jouw eerste stuk over het slot ook de oplossing te weten. Maar ja, het plot weggeven, dat doe je gewoon niet! Toch Vic?

  • Henriette zegt:

   Haha! Petra! Ik moet natuurlijk ten alle tijde de privacy van m’n lezers beschermen maar ik kan je wel verklappen dat de man in kwestie alle eigenschappen heeft van een perfecte brandweerman: groot, stoer en slim 🙂

   • Petra zegt:

    Even dacht ik dat het dan toch Victor moest zijn. Groot en slim, check! Maar die is met één vinger te lijmen, dus niet echt stoer. ?

 2. betty zegt:

  Ik herinner me dat wij eens in Amstelveen gered zijn Door de brandweer.
  Was een spannende avond met veel troep daarna

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.