Home » Paarden in de Rosse Buurt.

Paarden in de Rosse Buurt.

Paarden

Er rijden paarden door de straat

Ja. Dus? Er komt hier regelmatig bereden politie langs. Grappige combinatie van woorden, ‘bereden politie in de rosse buurt’, alsof de politie bereden wordt. Maar dat terzijde.

Het is zondagochtend. Er dwarrelt een verloren gast stuiterend door de straat richting Oude Kerk. Waarschijnlijk nog steeds op zoek naar waar ‘het’ gebeurt. Verder is het uitgestorven. Dat is ’t altijd op dit uur.

Dan het geluid van paardenhoefjes in de straat. Op zich niets opzienbarends. Wat wel opvalt; het houdt niet op. De politie komt altijd maar met twee paarden. Dit geluid wordt sterker en houdt aan. Ik kijk uit het raam. Ik zie vier paarden de straat inrijden. Ik blijf kijken en er blijven paarden komen.

Het worden er zes… acht... . Het houdt niet op, achttien paarden! In de hele straat lopen nu paarden en er blijven er meer de hoek omkomen. Sommige berijders zijn in vol ornaat en dragen een officieel dressuurkostuum. Sommigen zijn casual gekleed, alsof ze zo met de knol van hun erf naar de rosse buurt stapten.

Het is net of heel Drenthe heeft afgesproken: ‘Kom! We gaan lekker naar de rosse buurt, stukkie rijden met de paarden!’

Stom genoeg ben ik niet naar beneden gerend om te vragen hoe en wat. Nu zit ik met die brandende nieuwsgierigheid..

Is het een toeristische attractie, zoals met een smurf door de rosse buurt wandelen? De ondernemersvereniging uit Drenthe die een dagje te paard erop uitgaat? Politiepaarden die worden uitgelaten door vrijwilligers?

En waar rijden ze naar toe? De IJtunnel in? De A10 op? Raadsels… tergend.

Zou jij ook wel eens een bedrijfsuitje te paard willen? Of heb je liever de smurf? Ik ben benieuwd! 

2 reacties

  1. Tanja zegt:

    Door jouw beperkte keuze ben ik bang toch vast te zitten aan die blauwe smurf. Ik blijf liever op armlengte afstand van een paard, hoe mooi ze ook zijn. Dusssss als je SpongeBob aan de arm van smurf ziet hangen….dan ben ik dat….incognito?. Zo niet dan heb ik mij afgemeld vanwege????.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.