Home » Varken buiten de Rosse Buurt.

Varken buiten de Rosse Buurt.

Varken buiten de Rosse Buurt

Een varken! Recht voor m’n neus!

Op de mini-camping waar ik tussen de koeien sta geloof ik mijn ogen niet. Ik zit in mijn VWbusje, tussen de koeien, ondergaand zonnetje erbij. Even een moment voor mezelf. Even geen Rosse Buurt met alle hectiek en gedoe.

Maar mijn buurt achtervolgt me: Recht tegenover me staat een groep jonge mannen, waarvan eentje in varkenspak. Een vrijgezellenfeest in the middle of nowhere. Tussen de varkens.

Ik dacht een weekendje vrij te nemen van de gekte in de Rosse Buurt. Dit is een teken van boven. Ik had mijn laptop mee moeten nemen, dacht ik als eerste, ik heb morgen weer een blog! Maar morgen is het zondag en ik heb mezelf vrij beloofd. Toch even een foto maken. Ook boeren hebben dus last van deze uitwassen. En ik maar denken dat dit uniek is voor de Rosse Buurt.

Zelfde patroon

De groep vertoont hetzelfde patroon als bij mij in de buurt. Er wordt hard gelachen, stevig gedronken en het varken wordt vaak op de schouders gemept.
Alleen is er nu ook een barbecue in het spel. En bierkratten. Overigens best handig op een camping bij gebrek aan stoelen, maar dat terzijde.

Bloemetjesjurken

Ik heb nooit een varken in de Rosse Buurt gespot.

Vrijgezel in de Rosse BuurtIn deze buurt werken de jongens met jurken, in de zin van lullig modelletje met opdruk van bloemen en liefst niet bijpassende hoed.

Betekent dit dat degene die het vrijgezellenfeest organiseert, zich aanpast aan de locatie van de buurt waar het feest gevierd gaat worden? Dat de jongens die de Rosse Buurt kiezen als hoogtepunt voor hun feest, automatisch de vertaalslag maken naar vrouwenkleren, als origineel neusje-van-de-zalm op verkleedgebied?

Toch opmerkelijk dat ik hier vaak gekke jurken constateer, en nooit dieren. Geen koeien, varkens of geiten. Ook de uitheemsen als buffel en beren zijn slecht vertegenwoordigd. Al kan dat liggen aan de verkrijgbaarheid van de betreffende pakken.

Sneu

Eigenlijk best sneu als je je vrijgezellenfeest als varken tussen de koeien moet vieren. Ze hadden ‘m ook in een babydoll kunnen hijsen. Met palen van hakken en netpanty’s: dat springt er tenminste uit tussen de vlaaien. Bonus: met je naaldhakken door het gras ploegen zonder in de modder te zakken. Das lachen.

Nog even over de frequentie van mijn publicaties (oef wat een lekker woord!): Ik ga experimenteren met maandag, woensdag en vrijdag. Kun je daarmee leven? Laat je horen! Je mening telt! 

Update: Maandag, woensdag en vrijdag een stuk publiceren is officieel mislukt. Aangezien ik aan ’t oefenen ben met het concept ‘falen’ is dat een goed teken.

Dank voor het meelezen, u was goed gezelschap!

11 reacties

 1. betty zegt:

  Om je Burnout te vermijden kan ik er mee leven maar het is moeilijk
  Je blog made My Day

  • Henriette zegt:

   Daar zit ik een beetje mee, ik wil je natuurlijk niet teleurstellen maar hé, er is zoveel ander moois te vinden op het web. Ik hou je in elk geval op de hoogte mocht ik de draad weer oppakken!

 2. Tanja zegt:

  Tja, die smurf telt natuurlijk niet mee?
  Dat wordt afkicken met zijn allen. Van 5 naar 3 is wel erg maar haalbaar ?. Bedankt voor waar je ons tot nu toe allemaal in hebt meegenomen.

 3. Vooral doorgaan! Je weet inmiddels, dat ik één van je grootste fans ben ?
  Oh oeps, dat vorige verhaal vergeten aan je door te sturen…
  En ik ben iedere dag weer blij als ik een verhaal van je langs zie komen, hoor! Ik geniet met volle teugen van je nuchtere humor!!

 4. Yvonne Koop zegt:

  Maar drie keer in de week, hallo! Da’s veel te weinig hoor 😉 Maar ik kan me voorstellen dat als je er zo dicht bovenop zit, je soms moe wordt van iedere dag weer een blog over je buurtje schrijven. Wellicht toch ook eens wat andere onderwerpen meepakken. Mensen observeren waar dan ook en dit leuk beschrijven kun je goed, dat blijkt hier ook maar weer!

 5. Rowena zegt:

  Ik ben bang dat je er de brui geeft, terwijl ik elke keer zo geniet van je geestige columns! Net of ik je elke keer even spreek. Ga door! Ook deze observatie vind ik geniaal! ???

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.