Home » Ik woon in de Rosse Buurt.

Ik woon in de Rosse Buurt.

ik woon in de rosse buurt

Bij mij in de buurt is het altijd Koningsdag

Hoe leuk dat is om in te wonen? Not.

Aan de buurt ligt het niet, de meeste buren kennen elkaar al jaren. Dit is van oudsher een krakersbuurt. Deze mensen hebben 30 jaar lang als tijgers gevochten om hun huizen te behoeden voor sloop. Met resultaat! We wonen nu in prachtig gerenoveerde appartementen. Spiksplinternieuw met behoud van oude details, een architectonisch hoogstandje!

Ik woon in de rosse buurtIk heb nergens last van als ik binnen ben. Aan de achterkant ligt een heerlijk rustige binnentuin. Aan de straatkant heb ik uitzicht op de Oude Kerk. Er mogen geen auto’s door de straat rijden. Not bad indeed.

Home in de rosse buurtMaar de Rosse Buurt is gekmakend zodra je de deur uitstapt: je struikelt over de toeristen en dagjesmensen. Veel zijn er dronken. Of stoned. Meestal allebei, vermoed ik.

Toen ik met Kerstmis de voordeur uit wilde stappen moest ik op de drempel wachten. De stroom mensen die zich langs mijn voordeur perste, was te groot; ik moest wachten met invoegen.

Daar wil je natuurlijk meer van weten, dat snap ik. Laat je email achter en ik stuur je dagelijks mijn ergernissen. Totdat ik dat niet meer doe of jij dat niet meer wilt: even goeie vrienden.*

Welkom in mijn buurt.

Ben je in het kader van spreiding wel ’s gaan kijken bij de Sloterplas? Schijnt heel leuk te zijn. Laat ’t weten, ik ben reuze benieuwd!

*Update: dat doe ik dus niet meer. Nog vrienden? Kom dan lekker meelezen op mijn nieuwe site De EmotieGids.

Deze site heeft een geheel andere focus. Ik schrijf daar wekelijks een artikel over de boodschap en de functie van je emoties. Soms over clienten (anoniem), soms over wat ik zelf meemaak. Ik licht er een emotie uit en die bespreek ik: waarom je de emotie ervaart, wat ie je wil zeggen en wat je ermee kunt doen. 

Wil je meelezen, kijk dan bij Artikelen en abonneer je op de nieuwsbrief. Je bent van harte welkom daar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.