Home » Plantenbakken in de Rosse Buurt.

Plantenbakken in de Rosse Buurt.

Plantenbakken in de rosse buurt

 Ik stap de deur uit en zie het meteen:

Hier is iets veranderd. In de straat staan alle fietsen ineens aan de kant van de voordeuren geparkeerd in plaats van tegen de loze muur aan de overkant.

Het ziet er gek uit want het zijn er te veel dus de fietsen zijn gewoon pal tegen de voordeuren aan gezet.

Omdat ze niet op de grond liggen concludeer ik dat het geen dronkemanswerk is. Dat gebeurt ook regelmatig: dat alle fietsen van de straat ’s nachts om worden getrokken. Dat is grappig.

Maar nu zijn ze netjes verplaatst. En als ik ’s middags thuiskom zijn er lege halfronde cirkels tegen de lege muur geplaatst.

Aan tafel raden we wat het zou kunnen zijn. Zoon oppert; als je ze op z’n kant legt zijn het net skateboard-baantjes. Mijn eerste gedachte is: nieuwe design ligbaden voor het hotel? En ja, ook de optie plantenbakken wordt genoemd maar die mogelijkheid word verworpen vanwege te veel bezwaren:

• Qua hoogte; precies goed om blikjes en rotzooi in te gooien.

• Elk weekend gaan er fietsen om; vul maar in wat er met de plantjes gaat gebeuren.

• De bakken zijn te breed voor de straat; dit kan toch nooit goedgekeurd worden door de brandweer?!

• De vorm is onlogisch; door dat halfronde ontstaan er tussen de bakken precies hoekjes waarin je van alles kunt doen wat wij als buurt niet willen. Pissen, kotsen en dealen.

Planten in de straat zijn fijn. Laat ik dat vooropstellen. Die plantjes moeten ook ergens in staan. Ik had nooit gedacht dat je zo goed moet nadenken over de vorm van openbare plantenbakken. Blijkbaar zijn er meer mensen die dat niet weten. Maar die wonen niet in mijn straat.

Praten jullie aan tafel ook wel eens over je straat? Vertel het hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.