Home » Losse eindjes in de Rosse Buurt.

Losse eindjes in de Rosse Buurt.

Losse eindjes in de Rosse Buurt

Afvinken

Heeft u ook zo’n hekel aan losse eindjes?

Ik denk wel ‘ns dat Facebook zo’n succesnummer is omdat je nooit ‘bij’ bent. De informatiestroom gaat maar door. Terwijl ons hoofd zo gebouwd is, dat we zaken willen afhandelen. Niks heerlijker dan het afvinken van je todo-lijst.

Hier de puntjes

Ook ik heb een paar losse eindjes die ik graag met u wil afvinken:

 • Eergisteren kreeg u slechts het topje van deze foto te zien. Ik wilde u het gehele plaatje niet onthouden:

Losse eindjes in de Rosse Buurt

 • The Upcycle Store is geopend! Huh? Wat? Wel, de kadoshop in gerecyclede fietsonderdelen, van die leuke jongens aan de overkant. Oorspronkelijk stond hier het mooiste meisje uit de buurt te paraderen achter het raam, maar eerlijk is eerlijk, deze jongens zijn een leuke vervanging. Al staan ze niet in hun ondergoed, dat is een beetje jammer.
 • Dat leidt naar het volgende punt: De Prijsvraag! Ofwel, ‘Wat houdt de hand in haar hand?’ Update: deze prijsvraag is ondertussen gesloten en de prijzen vergeven. Mocht u interesse hebben in nog zo’n bloedspannende prijsvraag: U kunt altijd een verzoek doen. Mailt u naar henriette apenstaartje emotiegids punt nl.

Terug naar de prijs: De reacties stroomden binnen! Dat vind ik leuk. En daarom heb ik besloten dat beíde inzenders een prijs verdienen. Gefeliciteerd zusjes Tanja en Thea! Losse eindjes in de Rosse Buurt

Uiteraard mogen jullie verwachten dat deze prijs zorgvuldig is uitgekozen én geheel in overeenstemming is met de Rosse Buurt: Een rose grachtenpandje in de vorm van een kaars! Dit unieke object ter opluistering van zwoele zomeravonden, komt naar jullie toe!

Gefeliciteerd meisjes en dank voor jullie creatieve inzendingen!

 • Het blijkt dat u, mijn lieve lezer, niet altijd in de smiezen heeft dat ik regelmatig linkjes in mijn verhalen plak. Dus ik geef u deze tip mee: als er vetgedrukte woorden in de tekst staan, waar een lijntje onder staat, dan kunt u daar op klikken. Soms vindt u er een aardigheidje achter, das mazzel want leuk. Soms gaat het om een bronvermelding, das niet de moeite van het klikken waard. In bovenstaand geval vindt u er informatie over de prijsvraag terug.
 • Last but not least; het losse eindje van de zevendelige feuilleton ‘Het Slot in de Muur’ waar wij nog geen uitsluitsel over hebben. Tja. Dat lijkt een onfortuinlijke zaak te worden. De brandweermannen die ons uit de tergende onwetendheid zouden verlossen, laten het afweten. Er is gemaild, gebeld, beloftes zijn gedaan…
  Zou ik mijn laatste redmiddel, rooksignalen in moeten zetten? Ik slaap er nog een nachtje over, maar weet dat ik u niet laat zitten met dit losse eindje. Ik zit er bovenop.

Heerlijk! De bevrediging van losse eindjes afhechten! Borduurt u ook graag? Of bent u meer van de doorgaande soep? Toon uw veelomvattende diversiteit, gij ander mensch en deel! Ik wil het weten!  

4 reacties

 1. Thea zegt:

  Dan je wel! Wat gaaf dat je ons uit al die inzendingen gekozen zijn! Echt heel erg leuk! Ik zie het cadeautje graag tegemoet!
  Even terugkomend op het slot in de muur, ik denk dat ik je wel kan helpen. Ik had het er met een vriend over en die zei dat het een sleutelkluis voor in de muur is. De eigenaar kan iedereen zijn die dat handig vind; brandweer, huiseigenaar, makelaar. Zie ook op internet; brandweercilinder op wikipedia.
  Ha! Opgelost! Of ben ik nu een partypooper??? 🙁

  • Henriette zegt:

   Ha partypooper 🙂 Zo leuk dat jij het er dan ook weer over hebt met anderen! De brandweer beaamde dit en beloofde langs te komen om het nog even te bevestigen of dit slot ook daadwerkelijk van hun is. Maar ze kwamen niet, vandaar dat ik er weer achteraan moet. Maar nu hoor ik van jou dat er meerdere mogelijkheden zijn. Weer een stukje dichter bij de oplossing, dank!

 2. Tanja zegt:

  Hahaha Wat ontzettend leuk! Dank je wel. Ben er nog wel even zoet mee geweest.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.