Home » Ajax in de Rosse Buurt.

Ajax in de Rosse Buurt.

Overdressed in de Rosse Buurt

Dat prachtige meisje in die groep knullen met Ajax-shirtjes.

Eentje loopt er met z’n handen in de zakken. Rugnummer 10 lijkt wat jeuk in die contreien te hebben. Hot dogs en burgers-kraampje erachter.

Het is zo’n scheiding van werelden. Het meisje loopt alleen, naast de groep jongens. Dat is misschien toeval, juist op ’t moment van de foto, maar hé, is het leven niet een aaneenschakeling van momenten? Dat je soms net even naast de groep loopt, overdrachtelijk gezien. Het valt niks mee om de mores van een groep bij te benen.

Je zult maar net zin in die jurk hebben.

Jammer dan, dat een voetbalwedstrijd net zulk gedrag in jongens naar boven haalt, als de Rosse Buurt: het grote, luidruchtige genieten, het willen scoren bij de groep, grove grappen, veel vloeken, veel drank, van alles net te veel. En juist op die dag wil jij je mooie jurk aan.

Dat jurkje wat je net iets te strak zit. Waar alleen die iets te hoge hakken bij passen. En die hoed om ‘m af te maken. Kan jij ’t weten dat er geen tram rijdt? Dat de bussen het centrum niet in mogen? Dat je vanaf het Centraal Station een pokke-eind naar het Museumplein moet lopen?

Terwijl je je kleine teentje al bij de Dam voelt schuren.

Je geeft niet op. Jullie zijn pas net op pad. Dapper volg je de groep. Op kleine afstand, anders lopen ze steeds tegen je aan. Met het risico dat je met je hak in de tramrails blijft steken. Je mooie hakken die nu al bijna verprutst zijn, vanwege die ongelijke stenen op het Damrak.

De avond is jong en je gaat het einde halen, op karakter. Maar leuk is anders.

Overdressed, wie kent ’t niet? Deel je gênantste moment! Je verhaal is hier veilig!