Home » Visite in de Rosse Buurt.

Visite in de Rosse Buurt.

Visite in de rosse buurt

 Wij zijn leuk.

Maar ik moet realistisch blijven: het feit dat we in de rosse buurt wonen maakt ons extra aantrekkelijk voor bezoekers. Alsof ons huis anders is dan andere. Het is alleen niet zichtbaar. Ik neem aan dat ’t te maken heeft met onze wijk, de rosse buurt.

Toen wij hier net ingetrokken waren gaf het wonen in deze buurt mij een gevoel dat ik voorheen niet kende. Een soort exclusiviteit? Iedereen die ik het vertel vindt het spannend. Het verschil in reacties op “In West” of “Op de Wallen” is significant.

Als wij mensen uitnodigen voor een afzakkertje zegt men nooit nee. Of het moeten buren zijn 🙂

Ook zijn we een aantrekkelijke tussenstop voor een plasje of kopje thee voor shoppende vrienden. Zo combineren ze het nuttige met het aangename. Al is winkelen niet nuttig en net zomin aangenaam, maar dat terzijde.

Naarmate we hier langer wonen zie ik langzamerhand een kleine kentering ontstaan. De glans gaat er een beetje vanaf nu het nieuwe en spannende onderzocht is.

Ik hoor steeds vaker een excuus om niet de buurt in te hoeven komen: ‘Kom lekker naar mij, er zit hier zo’n leuk nieuw koffietentje!’.

Ik snap het wel: m’n vrienden komen hier liever niet heen als het niet strikt noodzakelijk is. Het wordt steeds drukker in mijn buurt. Bij de Dam moet je eigenlijk al van je fiets stappen omdat iedereen midden op straat loopt. De auto ….. Hahhahahhaha! Daar gaan we het niet eens over hebben.

En al springen de Engelse toeristen altijd nét de verkeerde kant op: zonder bel op je fiets ben je hier volledig verloren. Maar wie heeft er nou nog een bel op z’n fiets?

Werk jij ook met een bel op je fiets? Deel hieronder waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.