Home » Visite in de Rosse Buurt.

Visite in de Rosse Buurt.

Visite in de rosse buurt

 Wij zijn leuk

Maar ik moet realistisch blijven: sinds we in de rosse buurt wonen zijn we ineens extra aantrekkelijk voor vrienden. Alsof dit huis anders is dan het vorige. Het is alleen niet zichtbaar. Ik neem aan dat dat te maken heeft met onze wijk, de rosse buurt.

Toen wij hier net introkken gaf het wonen in deze buurt mij een gevoel dat ik voorheen niet kende. Een soort exclusiviteit? Iedereen die ik het vertel vindt het spannend. Het verschil in reacties op “Ik woon in West” of “Ik woon op de Wallen” is significant.

Als wij mensen uitnodigen voor een afzakkertje zegt men nooit nee. Of het moeten buren zijn 🙂

Ook zijn we nu een aantrekkelijke tussenstop voor een plasje of kopje thee voor shoppende vrienden. Zo combineren ze het nuttige met het aangename. Al is winkelen niet nuttig en net zomin aangenaam, maar dat terzijde.

Naarmate we hier langer wonen zie ik langzamerhand een kleine kentering ontstaan. De glans gaat er een beetje vanaf nu het nieuwe en spannende onderzocht is.

Ik hoor steeds vaker een excuus om de buurt niet in te hoeven komen: ‘Kom maar lekker naar mij, er zit hier zo’n leuk nieuw koffietentje!’.

Ik snap het wel: m’n vrienden komen hier liever niet heen als het niet strikt noodzakelijk is. Het wordt namelijk steeds drukker in mijn buurt. Bij de Dam moet je eigenlijk al van je fiets afstappen omdat iedereen midden op straat loopt. De auto ….. Hahhahahhaha! Daar gaan we het niet eens over hebben.

En ook al springen de Engelse toeristen altijd nét de verkeerde kant op: zonder bel op je fiets ben je hier volledig verloren. Maar wie heeft er tegenwoordig nog een bel op z’n fiets?

Werk jij ook met een bel op je fiets? Deel hieronder waarom!