Home » ‘My Red Light’ in de Rosse Buurt.

‘My Red Light’ in de Rosse Buurt.

My Red Light in de rosse buurt

Felicia Anna is het er niet mee eens

Felicia is het niet eens met dit eerste prostitutiebedrijf dat volgens Het Parool gerund wordt door de vrouwen zelf. ‘My Red Light’ is opgericht door de gemeente om de sekswerkers te emanciperen. Maar het punt van Felicia is dat de manager werd geronseld uit het traditionele circuit.

Ze vraagt zich af waarom de huidige raamexploitanten verketterd worden in de filosofie van My Red Light en met dezelfde vaart naar binnen worden gehengeld om dit project uit te baten. Dit roept vragen op!

Huur

Hoe kan het dat de gemeente dezelfde en soms zelfs een hogere huur voor een raam vraagt dan de huidige raamexploitanten? Voor de liefhebbers van details: My Red Light vraagt 160 euro, terwijl je bij de twee grootste exploitanten al voor 155 euro achter het raam mag staan. Er zijn zelfs ramen voor 130 euro te huur.

Vakantie

Volgende misstand volgens Felicia: Hoe kan het dat je maar drie weken aaneengesloten op vakantie mag? Ter vergelijking; bij haar exploitant mag je een maand of langer op vakantie. En hoezo moet je bij de gemeente voor je raam betalen als je ziek bent, terwijl dit bij andere exploitanten meestal niet hoeft? Misselijk toch?

Inrichting

Ook de inrichting van de hokken wordt afgeschoten door Felicia: zwarte tegels terwijl je ’s nachts werkt. Dan hoop je dat dat gecompenseerd wordt door voldoende licht in je werkruimte zodat de klanten je in elk geval kunnen zien staan, maar ook dat is niet het geval. Fout nummer drie in deze duistere zaak.

Ook over het licht aan de buitenzijde van de ramen is niet nagedacht volgens Felicia;  bij de Boomsteeg-ramen hangen bijvoorbeeld witte lampen aan de pui. Wit licht wordt niet geassocieerd met prostitutie dus zij verwacht weinig tot geen klandizie in deze steeg. Zeker omdat hier de afgelopen jaren geen ramen hebben gezeten. De architect was blijkbaar ook geen licht.

Doelgroep

Als je als gemeente de arbeidsomstandigheden van Felicia Anna en haar collega’s wilt verbeteren, zou je misschien (beter?) moeten luisteren naar de doelgroep. Of hebben we te maken met een vrouw die net zo’n azijnpisser is als ik? Boven het artikel kopt Het Parool lovend ‘Raam My Red Light gewild’. Oh, wacht even, ik lees nu dat het niet per sé om het verbeteren van de arbeidsomstandigheden gaat, maar om ‘positieverbetering’.

Privé openbaar

In dat geval kunnen ze voor het vak prostituee beter dezelfde regels hanteren als voor alle ZZP’ers: je bij de Kamer van Koophandel mogen inschrijven onder welk beroep je maar wil. Sta je achter de ramen, dan ligt ‘Persoonlijk dienstverlener’ voor de hand. Maar sekswerkers worden gedwongen zich onder de noemer ‘prostituee’ te registreren. Met als gevolg dat hun privé-adressen openbaar en makkelijk te achterhalen zijn. Ligt een beetje gevoelig. Dat begrijp ik zelfs.

Nee nee, we zijn nog lang niet uit-geëmancipeerd in deze beroepsgroep als ik het zo lees.

Wat vind jij hier eigenlijk van? En weten we wel genoeg van dit soort zaken om er überhaupt een mening over te kunnen vormen? Deel je gedachten! Help me mijn mening te vormen!