Home » Slot in de Rosse Buurt (3).

Slot in de Rosse Buurt (3).

Slot in de rosse buurt

De vervolgstap

‘Hoi, ik ben de buurvrouw.’

‘Hallo.’

Een rosse man houdt met één hand de deur open en met de andere een telefoon aan zijn oor. ‘Ik kom wel een ander keertje terug, als je aan het bellen bent?’ zeg ik.

Vriendelijk antwoordt hij: ‘Nee, zeg het maar hoor.’ terwijl hij de telefoon aan zijn oor houdt. Ik leg uit dat ik stukjes over de buurt schrijf. Dat het mijn missie is om voor mijn lezers te achterhalen waar dat slot toe dient, in het muurtje naast zijn huis.

Nooit gezien

Hij zegt dat hij niet weet welk slot ik bedoel. Ik lok hem zijn deur uit en wijs het aan: ‘Kijk, er zit een slot in dit muurtje.’ De rosse buurman mompelt: ‘Ik bel je zo terug’ en loopt achter me aan. Het welbekende: ‘Hé, dat heb ik nooit gezien..’ volgt.

Oi. Dus ook de directe buurman weet het niet. Hij suggereert dat het van het atelier aan de andere kant is. Gezien de dikke deurpost tussen het muurtje en de houten atelierdeuren lijkt me dat gek. Waarom zou je het gedoe aangaan van een slot in een muur uithakken, terwijl er een houten deurpost pal naast is?

De andere kant

Geen uitsluitsel dus. Wel weet hij te vertellen dat het atelier ernaast gebruikt wordt door degene die erboven woont, op de eerste etage. Aha! Welke bel is dat dan? Nog een raadsel voor de buurman: We zien vier bellen, terwijl hij weet dat er maar drie appartementen boven het atelier zijn. We gokken op de onderste bel. De buurman gaat terug naar huis om zijn telefoontje af te maken en wenst me succes. Dat kan ik ondertussen wel gebruiken voel ik.

Huistelefoon

Nu ik al zover gevorderd ben op het vlak van aanbellen bij onbekende buren, kan ik maar beter even doorzetten. Ik probeer alle bellen. Bij de bovenste en laatste krijg ik sjoege: ‘Wie daar?’

Ondanks dat het gesprek met de rosse buurman voorspoedig verliep moet ik nu opnieuw mijn gêne opzij zetten en mijn verhaal doen, tegen een muur met gaatjes: de huistelefoon. Ik voel me een gek die tegen een muur praat. Wat ik ook ben.

Ga je voor nummer 4 in de feuilleton Slot in de Muur? Klik dan hier.

Zou jij voor schut gaan staan voor zoiets onzinnigs? Ik wel! Alles voor jullie, lieve lezers! Laat horen of je het mysterie opgelost wilt zien! Dan ga ik tot het gaatje! 

2 reacties

  1. betty zegt:

    Waarom ga je niet naar het gemeentearchief?

    Daar zijn ze gewend aan vreemde vragen hoewel deze wel erg eigenaardig is.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.