Home » Rolkoffers in de Rosse Buurt.

Rolkoffers in de Rosse Buurt.

Rolkoffers in de Rosse Buurt

Rrrrrrr, kgggt, rrrrrrrrrrt …

Daar zijn ze weer, de rolkoffers. Ditmaal kwamen ze aan op zondag. Dat is gek want normaal vertrekken ze juist op zondag. Rolkoffers hebben namelijk een vast stramien in deze buurt.

Op vrijdag arriveren ze, met een verse lading toeristen. Sommigen gaan niet direct naar hun hotel. Ze checken eerst in bij de Rosse Buurt. Ze hebben tenslotte maar een weekend, dus dat gaan ze optimaal benutten.

Rrrrrrrr, kggggggggt (kapot wieltje), rrrrrrrrt. Opgewonden, lacherig en met gespannen gezichten zie je ze de straat in stieren. Vaak zijn het groepjes van twee tot vijf mannen. Ze praten en lachen, allebei te hard.

Zo gauw de eerste meisjes achter de ramen gespot worden, zakt het looptempo. Het volume van het lachen gaat omhoog. En dan ontstaat er iets wonderlijks …
De mannen gaan flirten.

Nee maar echt hè, schouders gaan naar achteren, grappen worden harder, er wordt onderling gedold en opgejut. En dat, voor een raam waar een meisje staat te wenken met een roodgelakt nageltje: Kom dan, poele poele poele. In haar ondergoed.

Dat meisje is aan het werk. Zou zo’n man dat nou ook in een gewone winkel doen? Afgezien van het feit dat het winkelmeisje misschien extreem leuk is: Zou hij bij de huishoudwinkel zijn schouders rechten en flirten als ie een vuilnisbak wil kopen?

Gaan de wieltjes van jouw rolkoffer ook altijd stuk? Deel je narigheid, ik heb een luisterend oor!

2 reacties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.