Home » Fietsen in de Rosse Buurt.

Fietsen in de Rosse Buurt.

Fietsen in de rosse buurt

Veel fietsen

Bijna ons hele blok heeft een berging. Toch staat de straat vol geparkeerd met fietsen. Nu passen er ook maar twee fietsen in zo’n berging. Woon je met meer personen in een appartement, dan is er dus eentje de haas: die heeft een nat zadel.

Of, zoals bij ons het geval is, alle fietsen staan buiten omdat de berging vol staat met belangrijke zaken: Fietswielen. Kapotte tenten. Verhuisdozen met onbekende inhoud. Wasbakken.

Fietsenstalling

Vandaag kregen we een brief over de bouw van een ondergrondse fietsenstalling op het Beursplein. Oei. Nu ik al een tijdje in deze buurt woon weet ik dat dat niet zonder consequenties gaat blijven. Het meest ergerlijke scenario wordt waarschijnlijk dat er geen fiets meer in onze straat mag staan.

Voor dat soort zaken lopen hier veel handhavers in de buurt. Die mensen moeten per slot van rekening ook iets te doen hebben. Ze lopen niet voor niets in een politiepak met bijbehorend bonnenboekje. Al zijn handhavers niet erg geschikt voor het handhaven van wat dan ook.

Sterker nog, alles wat de handhaver aanpakt draait uit op narigheid en confrontaties. Daarom lopen ze altijd in groepjes van drie. Een good cop,  een bad cop en de derde belt de politie. Maar dat terzijde.

Meer toeristen

Ik voorzie dus narigheid. Eerst gaan we handhaven: stickers plakken met de tekst dat de fiets daar weg moet. Ben je dan toevallig op vakantie, dan ben je de klos want twee weken later staat je fiets in het fietsdepot geparkeerd. Ver weg in een buitenwijk, slecht bereikbaar met het openbaar vervoer.

Zo kunnen we lekker opgeruimd nog meer toeristen ontvangen in een buurt waar de woonfunctie al een tijdje geen prioriteit meer heeft.

Kies jij liever voor een vinexwijk? En? Saai? Deel je overwegingen! 

2 reacties

  1. Angélika zegt:

    Geweldig zoals je schrijft en dat je ook overal inspiratie vindt om weer iets nieuws te schrijven ? Complimenten! ?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.