Home » Kamerleden in de Rosse Buurt.

Kamerleden in de Rosse Buurt.

Kamerleden in de rosse buurt

Mijn ergernis is gehoord!

Blijkbaar zijn er meer mensen die vinden dat het wat veel is, de groepen toeristen die hier rondbanjeren. Nu denk ik dat hier weinig aan te doen is; er komen per dag 209.000 mensen bij op ons bolletje. Dat is meer dan er dagelijks overlijden.

Sterker nog; er leven op dit moment meer mensen dan er ooit (!) gestorven zijn. Gekke gedachte toch? Maar dit terzijde.

De wethouder van Amsterdam, mevrouw Ollongren haakt in op het nieuws. Ik lees dat toeristen, bewoners en gemeente de handen in elkaar steken om gezamenlijk de overlast op de Wallen in te perken. Niet dat ik -als bewoner- enig idee heb hoe men dat denkt aan te pakken.

Ik heb bijvoorbeeld nog geen brief gezien; hét communicatiemiddel van de gemeente Amsterdam. Maandelijks ontvangen we brieven over bijvoorbeeld staatsbezoek uit Belgie of Argentinië. Of over fietsen of te kappen bomen. Maar aan dit heikele punt heeft nog geen communicatie-medewerker zijn fikjes durven branden. Komt misschien nog, ik blijf hopen.

Het voorstel bestaat uit het volgende:

• Maximaal 20-25 mensen per rondleiding (meer groepen dus want grote groepen zullen worden gesplitst)

• Niet stilstaan op drukke plaatsen of voor winkels (waar oh waar dan wel? Het is hier overal druk).

• Geen foto’s van sexwerkers (dat handhaven de meisjes zelf met tekst of beker water dus dat zit snor).

• Niet schreeuwen (logisch, je verstaat de rondleider z’n geneuzel toch al nauwelijks).

• Geen drugs (hm.. veel gidsen starten hun rondleiding hier bij de smartshop).

Mevrouw Ollongren heeft een puik plan: ‘Ik wil met een groep kamerleden de Wallen op om te pleiten voor deze maatregelen!’

Hahahahahahaha. Zeg ik op mijn beurt. Even afwachten of ze zich ook aan dat maximum van 20 personen houdt.

Ben ik cynisch? Geef je mening op mijn mening! En jouw oplossing natuurlijk! Ik hoor het graag!