Home » Inbraak in de Rosse Buurt.

Inbraak in de Rosse Buurt.

Inbraak in de Rosse Buurt

Potverdrie! Inbraak in de auto!

Buurman Bert staat geparkeerd op de gracht hier om de hoek. Hij is op weg naar zijn auto om boodschappen te gaan doen bij de groothandel. Bij de krul komt hij buurtbewoner Vieze Jan tegen. ‘Hé Bert! Heb je ’t al gezien van je auto?’ Bert vraagt waar hij het over heeft. De man zegt dat er een raamrubber uit de auto is gesneden. Het raam staat tegen het wiel aan.

Bert loopt naar zijn felrode auto en ziet dat er inderdaad is ingebroken. Vieze Jan, altijd in voor een verzetje, loopt met hem op. Hij legt uit dat dit een nieuwe tactiek is bij inbraak; het raamrubber eruit snijden. Voordeel is natuurlijk dat niemand iets hoort. Tenslotte maakt het inslaan van een autoruit veel lawaai. En de inbreker trekt daarmee de aandacht: iedereen in de buurt van de auto is op slag verdacht!

Dat is precies wat een inbreker wil te alle tijde wil vermijden, weet Vieze Jan: ‘Das ongewenste aandacht’ zo legt hij uit, met de nadruk op het woord ongewenst. Dus het wegsnijden van een raamrubber is een  effectieve manier van werken. Logisch toch?!

Bij de auto aangekomen ziet Bert direct dat er vier kratten bier verdwenen zijn. Hij had vast wat bier ingekocht voor zijn cafe en geen tijd gezien deze te lossen. In plaats van een vloek barst Bert in lachen uit.

Vieze Jan, toch al niet zo’n humorvol type, kijkt hem verwonderd aan: ‘Vier kratten bier?! Vol? Das toch doodzonde man!’ stiet hij uit. Bert kijkt hem grinnikend aan: ‘Ja Jan, vier hele kratten bier. Picture this: Die jongens snijden gespannen het rubber weg. Zonder te breken heel voorzichtig tegen de auto zetten. Steeds over je schouder kijken of niemand het ziet. De zwaarste klus: de vier kratten met klotsende oksels naar huis sjouwen. En er dan thuis achter komen dat het om alcoholvrij bier gaat! Hier ga ik nog heel lang plezier van hebben! Dag Jan!’

Beteuterd kijkt Vieze Jan hem na terwijl Bert met opgewekt gemoed in de auto stapt.

Ben jij een Bert of meer als Vieze Jan? Vertel! En ook waarom!