Home » Prijsvraag in de Rosse Buurt.

Prijsvraag in de Rosse Buurt.

Prijsvraag in de rosse buurt

Nieuw perspectief

Ik zwaai mijn vriendin uit op het Oudekerksplein.

Zij gaat naar het Centraal Station, ik naar huis. Ik loop bijna nooit in deze straat, al zie ik dagelijks uit mijn raam wat hier allemaal gebeurt. Gek, zo’n ander perspectief.

Nu ik hier toch loop, kan ik om hoekjes kijken en zien waar die toe leiden. Ik zie een smalle doodlopende straat met aan eind een uithangbord voor een lapdance-club. Ik herken het plaatje van een flyer die ik ooit op mijn fiets vond. Nooit geweten dat die club hier verstopt zat.

Stemvork of lingerie?

Ik zie iets geks: wat houdt die hand daar vast?Een stukje lingerie in de rosse buurt

Het heeft de vorm van een stemvork, maar niet de kleur. Het heeft de kleur van een stukje lingerie maar niet de vorm.

Of zou het een broekje zijn, met een groot open kruis?

Bijnamen

Dat doet me denken aan het kletsje dat ik laatst had met buurvrouw Lenny. Wijzend op de blondine die weg wiebelde op hele hoge hakken, fluisterde ze me toe: ‘Dat is Karin met de grote kut.’ Op mijn vraag hoe ze dat toch allemaal wist, antwoordde Lenny luid lachend: ‘Dat weet ik toch niet, zo noemen we haar gewoon! We geven ze allemaal bijnamen. Je kent Rob toch wel? Rob met de gouden knop?‘ Nee, die kende ik ook al niet. Maar dat terzijde, terug naar de stemvork die geen stemvork is.

Nieuw raadsel

Ik voel een prijsvraag opborrelen. Het ene raadsel is verdorie nog niet opgelost of we hebben een nieuw mysterie dat zich aandient. In plaats van een loos onderzoek gooi ik het nu over een andere boeg: een prijsvraag! Want voor ik het weet, heb ik mezelf in een lastig parket gemanoeuvreerd als antwoorden op prangende vragen uitblijven.

Prijsje

De vraag luidt: Wat houdt die hand vast? Aan een prijsvraag hangt een prijs. Het eerste wat bij me opkomt is een stukje lingerie maar ik heb iets leukers verzonnen: een kleine gadget uit de nieuwe winkel van Up Store! Let wel: klein is het sleutelwoord in deze zin, dus denk niet in termen van een nieuwe fiets. Klein maar fijn, zoiets.

Vier x win!

Zo krijgt de winkel wat klandizie uit de buurt, men steunt de ondernemer op het duurzame pad. En u houdt van gadgets. Ik zeg: Win! (Ik hoef niet naar de lapdance-club om opheldering te vragen) – Win! (U scherpt de geest) – Win! (Klandizie voor de jonge ondernemer) – Win! (We lossen het raadsel op)!

Nooit meegedaan aan een prijsvraag? Dit zijn de regels:

  • Het meest waarschijnlijke antwoord, of het leukste, wint!
  • Iedereen maakt evenveel kans! 
  • Onbeperkt herkansen mag!

Ik verheug me nu al. 

UPDATE: De prijzen zijn vergeven, de wedstrijd verlopen.
Teleurgesteld? Dat willen we niet. Stuur me een bericht en ik schrijf een nieuwe wedstrijd uit. Met prijs!

7 reacties

  1. Thea zegt:

    Ik dacht eerst aan zo’n hoofdmassage apparaatje, maar dat vind je vast niet in een stripclub. Dus denk ik ook aan een stukje ondergoed, een slipje wat aan een puntje wordt vastgehouden. Ik heb het zelf even geprobeerd hoe dat eruit ziet en warempel, het lijkt er nog op ook 🙂

  2. Tanja zegt:

    Ik kom niet verder dan of toch een string of reclame voor het netjes weggooien van Bubbelicious in de……dat laten ze dan weer net niet zien?. Briljant om op zo’n manier waar te gaan nemen. Ik voeg mij over een week ook op die manier bij je aan. Kunst kijken op geheel eigen unieke manier?. Ben benieuwd wat er nog meer wordt gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.