Home » Kinderen in de Rosse Buurt.

Kinderen in de Rosse Buurt.

Kinderen in de rosse buurt

‘Daddy! Please….? Oh please…. daddy! I can’t anymore…..’

Nee, dit is geen uitroep van een meisje van achter de ramen. Dit komt van een kind dat moe is. Uit de buurt met de ramen.

Vanavond keek ik vijf minuten naar beneden. Ik telde vier kinderen die langs liepen met hun ouders. Alhoewel, lopen, ‘hangen’ beschrijft de situatie beter. Ze hingen aan hun ouders’ arm en lieten zich voortsleuren. Te moe om op eigen pootjes te staan, laat staan om te lopen.

Wat bezielt mensen om ’s avonds door de rosse buurt te banjeren met hun kinderen? Vaak nog slapend in de buggy ook. Alsof we nog niet genoeg rolkofferwieltjes-lawaai hebben, maar dat terzijde.

Is dit een kwestie van uitruilen? ‘Honey, yesterday we were in the Efteling, so today we’re doing something fun for daddy.’ Of zou je dit eigenlijk als deel van de opvoeding moeten gebruiken? ‘You’d better do your homework or …. ‘ Daar zou een mooi filosofisch gesprek uit voort kunnen komen denk ik zo.

Mijn zoon mag tegenwoordig al stemmen maar ik ging op die leeftijd met hem naar de speeltuin. Ook in het buitenland. Maar ik ben dan ook niet met hem naar Disneyland geweest, eerlijk is eerlijk.

En nu wonen we hier, dus ik kan al helemaal niks zeggen.

Wat doe jij? Een goed gesprek met je kind voeren over de rosse buurt of naar de Efteling gaan? Ik hoor graag je overwegingen!

4 reacties

 1. Tanja zegt:

  Blijkbaar onderweg naar het Krasnapolsky en de weg enigzins kwijtgeraakt?. Kinderen zijn dan toch al naar dromenland? Er zijn zoveel andere leuke plekken in Amsterdam. Kleintjes spelen op de waterspeelplaats en speeltuin in Vondelpark terwijl de ouders vanaf een bankje de wereld aan hun voorbij zien komen. Ik noem maar wat. Beide partijen blij☺

 2. Yvonne Koop zegt:

  Hilarisch dit, de ouders van tegenwoordig 🙂 Ik ben ook meer van de speeltuinen, zelfs nu mijn kinderen daar te groot voor zijn. Die ik overigens wel eens de Zeedijk heb laten zien, bij daglicht, vanwege de vele leuke Chinese winkeltjes. Woon jij trouwens in de beurt van zo’n winkeltje? Shoppingadresjes zijn altijd welkom!

  • Henriette zegt:

   De buurt rondom Nieuwmarkt staat bekend als Chinatown maar het zijn vnl supermarkten en meubels. Behalve zo’n Chinees werkmanspak of een gelukspoppetje bij de kassa vind je hier weinig kleding of gadgets bij de Chinese winkels 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.