Home » Gezelligheid in de Rosse Buurt.

Gezelligheid in de Rosse Buurt.

Gezelligheid in de Rosse Buurt

Gezellig maken

‘Ze hebben d’r geen kaas van gegeten… Echt hè… Ze staan niet voor niks achter de ramen, stomme teven. Ik pak dat heil anders an. Je moet dat stappie extra doen. Dat kale rothok beetje gezellug maken. Ja, je ken die jongens niks kwalijk nemen hoor. Die doen maar wat. Maar die snappen d’r niks van. Die verhuren ramen. Maar ik verhuur mezelluf.

Maar die buitenlandse meiden erbij… naa, das niks gedaan. Ze kenne geeneens fatsoenlijk Hollands. Er lopen zowat alleen maar toeristen dus dat maakt niet uit. Maar ik ken geen Engels dus ik mot ’t van de Hollanders hebben. En die houwen van gezelligheid. Ja toch, niet dan?

Dus die krijgen ze. Blommetje, koppie koffie d’r bij, ja ’t kost wat, maar dan heb je ook wat. Bedrijfsverteringen … bedrijfsinteringen… naja, kosten dus. Trek ik allemaal af. Van mijn belastingcenten. Jaaa, ik betaal belasting hoor. Niet weinig ook! Holymozes… Maar goed. Dat motten we allemaal. Behalve die buitenlandse meiden hè. Die gaan maar op en neer. Weekie hier, weekie naar huis, ja zo ken ik ’t ook. Heen en weer. Daar zeggen ze dat ze hiero belasting betalen en hiero zeggen ze dat ze daar betalen.

Ja, zo ken ik ’t ook met vijftig euri voor een rukkie. Maar ik heb daaro niks te zoeken, dus ik mot gewoon belasting betalen. En ’t loopt allemaal terug hè. De echte hoerenloper is haast uitgestorven. Keb me klantjes nog wel hoor, maar ja, die peeshokken worden ook steeds duurder. En ze staan niet meer te dringen zoals vroeger. Toen kon ’t niet op… Ja, je wordt toch een daggie ouder.

Vandaar een plantje. Die blommen zijn dood voor je d’r erg in heb. Ken je weer naar Henk van de hoek. Ja, hij heb wel lekkere blommetjes hoor, maar langer dan een paar dagen hou ik ze niet. Ze verleppen van het stauken hè.. Je moet flink stauken hoor. Zeker nu ik een daggie ouder ben. Steenkoud! En steeds die deur open. Willen ze de prijs weten. Maar je staat wel in je onderkloffie hartje winter beetje tochtig te wezen.

Ik ben de enige met een plantje hoor. De rest kennut niet schelen maar mijn wel. Je wil toch een stukkie gezelligheid op de werrukvloer. Je klantjes wat extra’s bieden. Laatst nog, kwam Rob met de gouwen knop. Ja die rooie, die zegt: ‘Goh mop, gezellig hiero!’ zegt ie. Nee, geen idee hoe ie aan die naam komt. Ik heb me best gedaan maar louw loene dat er goud uitkomt! Hahaha! Zo, nou eerst effe een bakkie.’

Zet jij ook een extra stapje hier of daar? Vertel ‘s? Ik wil ’t graag horen!