Home » Wandelroute in de Rosse Buurt.

Wandelroute in de Rosse Buurt.

Wandelroute in de rosse buurt

Er staat een nieuw bord in de straat.

Een lopend mannetje met de tekst ‘Walking route’ en een grote pijl. Ik heb de laatste dagen het nieuws gevolgd (Ohja joh? Ja! Dat doe ik anders nooit dus vermeldenswaardig) omdat het Pasen was. Ik was reuze benieuwd naar hoe de gemeente het paasprobleem wilde gaan tackelen.

Tenslotte is Pasen een van de drukste weekenden per jaar en het begin van het toeristenseizoen. Ik kwam van alles tegen: Burgemeester Van der Laan die spreiding predikt, ondernemers uit de buurt die hun grieven ventileerden en wat opgewonden buurtjes. De boodschap was vooral spreiding, kleinere groepen en meer geneuzel waarvan je van tevoren weet dat het geen zoden aan de dijk gaat zetten. Met alle respect, maar zoveel mensen voeg je niet zo makkelijk in.

Waar ik even op in wil haken is die spreiding. Verkeersleiders van Amsterdam kijken waar de grootste drukte zich ophoudt en willen dan ‘de massa’s wegmasseren‘. Bijvoorbeeld door een welkomstteam in te zetten op het Centraal Station: ‘Goh, kent u de Sloterplas al?’

Sinds ik die regel las, blijft ie maar in m’n hoofd rondzingen. Uiteraard zoek je meteen naar je eigen leuke ervaringen bij the place to be. Ik herinner me een zomercursus van mijn zoon: het surfen was teleurstellend want er was geen wind, het varen met de bootjes was niet leuk vanwege te veel wind, het zwemmen was te koud, kortom, het was ’t allemaal net niet.

Wat zich overigens ook duidelijk uitte in de afwezigheid van andere kinderen. En grote mensen, die waren er ook in grote getalen niet. Dat is gek voor een lekkere buitenplek bij de stad. Elke centimeter met groen of water is altijd tjokvol, weer of geen weer. Ik vraag me af of andere Amsterdammers ‘het’ daar ook niet kunnen vinden.

Ik vraag me ook af of de borden met ‘Walking route’ je de weg wijzen naar de Sloterplas. Want als je het bord op de foto volgt moet je toch echt eerst even de Dam over.

Doet jouw gemeente ook aan spreiding? En stuurt ze je dan ook naar plekken waar je eigenlijk niks te zoeken hebt?