Home » Braken in de Rosse Buurt.

Braken in de Rosse Buurt.

Braken in de rosse buurt

De routine van barven

Overgeven is hier routine.

Dat is een boute uitspraak, I know. Maar niks gelogen. Spugen, overgeven, over je nek gaan, braken, kotsen of barven, zoals de studenten het noemen; Dagelijkse realiteit hier in de rosse buurt. Als je je fietstas niet dicht klikt… enfin je snapt ‘m hè?

Nou wónen er toevallig ook mensen in de rosse buurt. Anders zou je zeggen; ‘Gut, voelt u zich ook brak? Kom, braak een gezellig rondje mee!’ Tenslotte lopen we ons allemaal kostelijk te vermaken hier in de Efteling 2.0, dus wat kan ons ’t kakken?

Wat dat laatste woord betreft: dat heb ik gelukkig nooit in m’n fietstas gevonden. Maar alle andere uitwerpselen die een mens produceert, ja, die wel.

Drie kruizen

Ik geef toe dat dit geen lekker onderwerp is voor de zondagochtend. Voor je  de krant pakt zal ik daarom snel mijn punt maken: Meer mensen hebben tabak van dit gedrag. En daarom heeft een buurman uit de buurt deze ergernis omgezet in het aanplakbiljet hierboven. Drie kruizen door drie plaatjes met ergerlijk gedrag: Vuilnis op straat, overgeven en schreeuwen. Met eronder: ‘Thank you for keeping it nice’.

Hier word ik blij van. In plaats van zoals ik, te blijven steken in fulmineren over de medemens, waagt deze buurman een poging om er iets aan te doen.
Mooi!

Ik heb het aanplakbiljet op het ruitje in de voordeur geplakt.
Met als gevolg dat er nu steeds mensen voor mijn deur staan om het te fotograferen.
Zucht.
Efteling dus.

Fulmineer jij ook graag over je buurt? Deel je ergernissen hieronder! Ik hoor graag dat ik niet de enige ben.

7 reacties

 1. Angélika zegt:

  Hahaha, heerlijk en geweldig, zoals je schrijft! Ik ben stiekem wel benieuwd naar de gesloten gordijnen… ? Laat je het ons weten als je een bakkie met de buurvrouw hebt gedaan? ?

 2. Tanja zegt:

  Hahahaha ik woon in een rustig dorp en een fijne buurt. Alleen heb ik het nog stiller gemaakt. Sinds ik een sticker boven mijn bel heb geplakt dat ik de geloofsovertuiger, de verkoper en mijn eigen spaarpot zelf weet te vinden als ik dat wil, wordt er aanzienlijk minder aagebeld. Ik mis de gesprekken?

  • Henriette zegt:

   Haha! Gek genoeg heb ik ook niet zoveel praatjes op straat. Mijn zoon daarentegen kent ie-der-een hier in de buurt. Behalve de toeristen dan. Maar eerlijk is eerlijk, ik hou ook wel een beetje van anonimiteit!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.