Home » Joint roken in de Rosse Buurt.

Joint roken in de Rosse Buurt.

Jointje roken in de Rosse Buurt

 “Can you please tell me where the Red Light District is?”

De hamvraag komt er fluisterend achteraan: “And can you please tell me where we can buy some hasjiesj?” Een vrouw van middelbare leeftijd met een keurige rok en loafers kijkt me schichtig aan. Haar beide handen omvatten gespannen het handvat van haar tas.

Ze is een weekendje met vriendinnen in Amsterdam en nu willen ze zo graag een joint uitproberen.

Giechelend vertelt ze nog nooit te hebben gerookt. Laat staan een joint.

En nu we toch confidenties uitwisselen… weet ik misschien ook hoe je zo’n joint moet maken? Ik leg uit waar de koffieshop is en dat ze daar kant en klaar voor het uitkiezen liggen. Kopje koffie erbij en roken maar.

Ontsteld kijkt ze me aan: “Oh no! We could never, éver do this in public!”

Liever een fikse boete riskeren voor roken op je hotelkamer dan dat je de slappe lach krijgt met vriendinnen in het openbaar. Je blijft een lady. Joint of niet.

Heb jij ook wel eens iets gedaan wat het daglicht niet kon verdragen? Vertel! Ik hoor ’t graag!