Home » Braken in de Rosse Buurt.

Braken in de Rosse Buurt.

Braken in de rosse buurt

 

Overgeven is hier routine.

Dat is een boute uitspraak, I know. Maar niks gelogen. Spugen, overgeven, over je nek gaan, braken, kotsen, vomeren, hoe je ’t ook noemt; het is dagelijkse realiteit in de rosse buurt. Als je je fietstas niet dicht klikt.. enfin je snapt ’t wel hè?

Nou wónen hier toevallig ook mensen. Anders zou je zeggen; ‘Gut, voelt u zich ook zo brak? Kom, braak een gezellig rondje mee!’ Tenslotte lopen we ons allemaal kostelijk te vermaken hier in de Efteling 2.0, dus wat kan ons ’t kakken?

Wat dat laatste woord betreft: dat heb ik gelukkig nooit meegemaakt. Maar alle andere uitwerpselen die een mens produceert, ja, die wel.

Ik geef toe dat dit geen lekker onderwerp is voor de zondagochtend. Voor je de krant pakt, zal ik snel mijn punt maken: Meer mensen hadden tabak van dit gedrag. Een buurman heeft deze ergernis omgezet in het aanplakbiljet wat je op de foto hierboven ziet. Drie kruizen door drie plaatjes met ergerlijk gedrag: vuilnis op straat, overgeven en schreeuwen. Met erbij de tekst: ‘Thank you for keeping it nice’.

Hier word ik blij van. In plaats van zoals ik te blijven steken in fulminatie-over-je-medemens, een poging wagen om daar iets aan te doen. Mooi!

Ik heb het aanplakbiljet op het ruitje in de voordeur geplakt. Met als gevolg dat er nu steeds mensen voor mijn deur staan om het te fotograferen.

Zucht. Efteling dus.

Fulmineer jij ook graag over je buurt? Deel je ergernissen hieronder! Ik hoor graag dat ik niet de enige ben.

7 reacties

 1. Angélika zegt:

  Hahaha, heerlijk en geweldig, zoals je schrijft! Ik ben stiekem wel benieuwd naar de gesloten gordijnen… ? Laat je het ons weten als je een bakkie met de buurvrouw hebt gedaan? ?

 2. Tanja zegt:

  Hahahaha ik woon in een rustig dorp en een fijne buurt. Alleen heb ik het nog stiller gemaakt. Sinds ik een sticker boven mijn bel heb geplakt dat ik de geloofsovertuiger, de verkoper en mijn eigen spaarpot zelf weet te vinden als ik dat wil, wordt er aanzienlijk minder aagebeld. Ik mis de gesprekken?

  • Henriette zegt:

   Haha! Gek genoeg heb ik ook niet zoveel praatjes op straat. Mijn zoon daarentegen kent ie-der-een hier in de buurt. Behalve de toeristen dan. Maar eerlijk is eerlijk, ik hou ook wel een beetje van anonimiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.