Home » Fietsen in de Rosse Buurt.

Fietsen in de Rosse Buurt.

Fietsen in de rosse buurt

Bijna ons hele blok heeft een berging.

Toch staat de straat vol geparkeerd met fietsen. Nu passen er ook maar twee fietsen in zo’n berging. Woon je met meer personen in een appartement, is er dus eentje de haas: die heeft een nat zadel.

Of, zoals bij ons, alle fietsen staan buiten omdat de berging vol staat met belangrijke zaken: Fietswielen. Kapotte tenten. Verhuisdozen met onbekende inhoud. Wasbakken.

Vandaag kregen we een brief over de aanvang van de bouw van een ondergrondse fietsenstalling op het Beursplein. Oei. Nu ik al een tijdje in deze buurt woon weet ik dat dat niet zonder consequenties gaat blijven. Het meest ergerlijke scenario wordt waarschijnlijk dat er geen fiets meer in onze straat mag staan.

Er lopen hier veel handhavers in de buurt; die mensen moeten per slot van rekening ook iets te doen hebben. Ze lopen niet voor niets in een politiepak met bijbehorend bonnenboekje. Al zijn handhavers niet erg geschikt voor handhaving van wat dan ook.

Sterker nog, alles wat de handhaver aanpakt draait uit op narigheid en confrontaties. Daarom lopen ze altijd in groepjes van minimaal drie. Dan kan er eentje de ‘good cop’ spelen, de ander ‘bad cop’ en de derde belt de politie. Maar dat terzijde.

Ik voorzie dus narigheid. Eerst gaan we handhaven: briefjes op de fietsen plakken dat de fiets weg moet. Ben je toevallig op vakantie, dan ben je de klos want twee weken later staat je fiets in het fietsdepot geparkeerd. Ver weg in een buitenwijk.

En zo kunnen we lekker opgeruimd nog meer toeristen ontvangen in een buurt waar de woonfunctie al een tijdje geen prioriteit meer heeft.

Kies jij liever voor een vinexwijk? En? Saai? Deel je overwegingen! 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.