Home » Handleiding voor de Rosse Buurt.

Handleiding voor de Rosse Buurt.

Handleiding voor de rosse buurt

The Red Light District is als merk sterker dan het merk ‘Amsterdam’.

Op mijn reizen valt bij menigeen geen kwartje als ik desgevraagd vertel dat ik uit Amsterdam kom. Voeg ik eraan toe dat dit de stad van de rosse buurt is, dan kijkt men verheugd op: ‘Aaah yes! The Red light District!’

Gek genoeg verheugt het je als iemand je stad herkent. Al is het maar vanwege dat stukje dierentuin met meisjes. Want zo is het voor mij: alsof ik in een dierentuin woon. Zo gedragen mensen zich hier ook. Ze nemen nog net geen zakjes voer mee.

Een bordje met een handleiding voor de buurt zou niet misstaan. Daar zou dan ongeveer de volgende tekst op kunnen staan:

  • No photos please. The girls can get dangerous if they see your camera.
  • Please stay together with your group for safety reasons.
  • No feeding. The girls might get sick.
  • Do not shout at the girls or make fun of them in any way. This will jeopardize your safety and the tourleader cannot be held responsible for any consequences.
  • Don’t spit or tap on the window. The girl might get angry.
  • Don’t peek through the crack in the curtains. Respect the business.
  • When visiting the girls, do pay in advance and negotiate on forehand. The average Red Light District time is 8 mins so we will wait for you outside.

Dit is zo ongeveer het lijstje do’s en dont’s wat toeristen lezen als ze even googelen op de rosse buurt. Of wat ze te horen krijgen bij een rondleiding. Ik heb de lijst hier en daar wat aangevuld, maar het blijft opmerkelijk, zo’n handleiding.

Gegeven het feit dat de meeste mensen níet bij een meisje naar binnen gaan, stel ik mijzelf de volgende vragen: Vervelen wij ons misschien? Wat is er interessant aan een vrouw achter glas in haar ondergoed?

Wat voor handleiding zou er in jouw buurt kunnen hangen? Vertel! Overtuig me voor eventjes dat de wereld niet gek is! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.