Home » Massagestaaf in de Rosse Buurt.

Massagestaaf in de Rosse Buurt.

Massagestaaf in de rosse buurt

‘Mam, jij nog iets nodig van de hoek?’

Buurvrouw Bep raakt slecht ter been. Haar dochter woont om de hoek en brengt af en toe een boodschapje voor haar mee. ‘Ja pop, kom effe boven, ik heb een lijssie!’ hoort ze door het trappenhuis galmen.

Dochter Kimberly hijst zich hijgend naar boven. Zij is ook de jongste niet meer en heeft wat moeite met haar versleten knieën op de smalle trappen. Haar moeder woont op nog altijd in hetzelfde huisje op drie hoog, waar Kimberly is opgegroeid.

“Jezus mam, wanneer ga je de Flesseman nou ’s bellen? ’t Is toch geen doen, al die trappen!’ Hijgend leunt Kim tegen de keukentafel. Buurvrouw Bep rommelt morrend in de keukenla.

Ze kan zich ’t niet meer permitteren te reageren op haar dochter’s gemopper nu de rollen zijn omgedraaid. Maar toch, als Kim de Flessenman aanhaalt, raakt ze steevast van slag: ‘Ach hou toch op over dat bejaardenhok! Ik ga niet tussen die ouwehoeren zitten, de hele dag dat geklets aan je kop. Ik ga hier pas weg tussen zes plankies, prent dat nou maar in je oren!’

Dochter Kim reageert niet op de snibbige toon van haar moeder en ploft op het kleine stoeltje aan de keukentafel. Haar enorme bips is de stoel al jaren ontgroeid maar het stoeltje houdt moedig stand. ‘Nou, kom op nou maar met die lijst want ik heb meer te doen vandaag, mam.’ Haar moeder hoort meer tussen de regels en vraagt: ‘Wat mot je dan?’ Kim antwoordt: ‘Ach, de boel verslijt waar je bij zit. Effe naar de dokter voor me knieen en me nek begint nou ook.’

Dan herinnert buurvrouw Bep zich wat ze in de keukenla zocht; haar massagestaaf heeft nieuwe batterijen nodig. ‘Kijk ’s mop,’ Ze trekt een enorme zwarte staaf uit de la: ‘zou je ook ’s moeten aanschaffen, zeker als je last heb, wijffie. Zalig in je nek voor as je voor de tv zit. Neem ‘m maar mee naar de hoek, daar hebben ze de goeie maat batterijen.’

Kim hapt even naar adem, dan herpakt ze zich en zegt; ‘Mam! Wat moet jij met zo’n grote zwarte dildo?’ Haar moeder kijkt haar verschrikt aan. De toon van haar dochter doet haar ’t ergste vermoeden. ‘Effe mam… jij bent toch niet met dat ding naar de winkel geweest hè… Jezus Kerristus mam! Je had ‘m toch wel in een zakkie, hoop ik?!’ Gierend gooit Kim haar hoofd naar achteren.

Bep beziet haar gezegende massagestaaf en voelt een rilling over haar rug. Verhuizen naar de Flesseman lijkt ineens zo’n slecht idee niet meer.

Deel gul jouw moment dat verhuizen de enige optie leek! Werkt helend, heus! Ik verklap niks aan niemand!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.