Home » ‘My Red Light’ in de Rosse Buurt.

‘My Red Light’ in de Rosse Buurt.

My Red Light in de rosse buurt

Felicia Anna is het er niet mee eens.

Met dit eerste prostitutiebedrijf, volgens Het Parool van afgelopen vrijdag, gerund door de vrouwen zelf: ‘My Red Light’. Opgericht door de gemeente om de sekswerkers te emanciperen. Maar wel met een manager, geronseld uit het traditionele circuit volgens Felicia. Ze vraagt zich af waarom de huidige raamexploitanten verketterd worden in de filosofie van My Red Light en met dezelfde vaart naar binnen worden gehengeld om dit project uit te baten. Dit roept vragen op!

Hoe kan ’t dat de gemeente dezelfde en soms zelfs een hogere huur vraagt dan de huidige raamexploitanten voor een raam? Voor de liefhebbers van details: My Red Light vraagt 160 euro, waar je bij de twee grootste exploitanten voor 155 euro al achter het raam mag staan. Er zijn zelfs ramen voor 130 euro te huur. Koopje!

Volgende misstand volgens Felicia: Hoe kan het dat je maar drie weken aaneengesloten op vakantie mag? Ter vergelijking; bij haar exploitant mag je een maand of langer op vakantie. Sorry, ik kan je even niet aan zijn naam helpen mocht je interesse hebben.

We gaan door: Hoezo moet je bij de gemeente voor je raam betalen als je ziek bent terwijl dit bij andere exploitanten niet altijd hoeft? Misselijk toch?

Ook de inrichting van de hokken wordt afgeschoten: zwarte tegels terwijl je ’s avonds werkt. Dan hoop je dat dat gecompenseerd wordt door voldoende licht in je werkruimte zodat je klanten je in elk geval kunnen zien staan, maar ook dat is niet het geval. Fout nummer drie in deze duistere zaak.

Ook over het licht aan de buitenzijde van de ramen is niet nagedacht, volgens Felicia;  bij de Boomsteeg-ramen hangen witte lampen aan de pui. Wit licht wordt niet geassocieerd met prostitutie dus zij verwacht weinig klandizie in dit steegje. Zeker omdat hier de afgelopen jaren geen ramen hebben gezeten. De architect was blijkbaar ook geen licht.

Als je als gemeente de arbeidsomstandigheden van Felicia Anna en haar collega’s wilt verbeteren, zou je misschien (beter?) moeten luisteren naar de doelgroep. Of hebben we te maken met een vrouw die net zo’n azijnpisser is als ik? Boven het artikel kopt Het Parool lovend ‘Raam My Red Light gewild’. Oh, maar ik lees hier dat het niet per sé om het verbeteren van de arbeidsomstandigheden gaat, maar om ‘positieverbetering’.

In dat geval hadden ze voor het vak prostituee beter dezelfde regels kunnen hanteren als voor andere zzp’ers: je mogen inschrijven onder welk beroep je maar wil. Sta je achter de ramen dan is de keus ‘persoonlijk dienstverlener’ voor de hand liggend. En niet gedwongen worden je onder de noemer ‘prostituee’ te moeten registreren bij de Kamer van Koophandel. Met als gevolg dat je privé-adres openbaar en makkelijk te achterhalen is. Ligt een beetje gevoelig namelijk. Dat begrijp ik zelfs.

Nee nee, we zijn nog lang niet uit-geëmancipeerd in deze beroepsgroep als ik het zo lees.

Wat vind jij hier eigenlijk van? En weten we wel genoeg van dit soort zaken om er überhaupt een mening over te kunnen vormen? Deel je gedachten! Help me mijn mening te vormen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.