Home » Prijsvraag in de Rosse Buurt.

Prijsvraag in de Rosse Buurt.

Prijsvraag in de rosse buurt

Ik zwaai mijn vriendin uit op het Oudekerksplein.

Zij gaat naar het CS, ik naar huis. Ik loop bijna nooit in deze straat, al zie ik dagelijks uit mijn raam wat er allemaal gebeurt. Gek, zo’n ander perspectief.

Nu ik hier toch loop, kan ik om hoekjes kijken en zien waar die toe leiden. Ik zie een smalle doodlopende straat met aan eind een uithangbord voor een lapdance-club. Ik herken het plaatje van een flyer die ik ooit op mijn fiets vond. Nooit geweten dat die club hier verstopt zat.

Ik zie iets geks: wat houdt die hand daar onderin  de foto vast?Een stukje lingerie in de rosse buurt

Het heeft de vorm van een stemvork, maar niet de kleur. Het heeft de kleur van een stukje lingerie maar niet de vorm. Of zou het een broekje zijn, met een groot open kruis?

 

Dat doet me denken aan het kletsje dat ik laatst had met buurvrouw Lenny. Wijzend op de blondine die weg wiebelde op haar hele hoge hakken, fluisterde ze me toe: ‘Dat is Karin met de grote kut.’ Op mijn vraag hoe ze dat toch allemaal wist antwoordde Lenny luid lachend: ‘Dat weet ik toch niet, zo noemen we haar gewoon! We geven ze allemaal bijnamen, toch? Ken je Rob dan niet? Rob met de gouden knop?’ Nee, die kende ik ook al niet. Maar dat terzijde, terug naar de stemvork die geen stemvork is.

Ik voel een prijsvraag opborrelen! Het ene raadsel is verdorie nog niet opgelost of we hebben alweer een nieuw mysterie. Maar nu gooi ik het over een andere boeg; een prijsvraag! Want voor ik het weet heb ik mezelf weer in een lastig parket gemanoeuvreerd door op onderzoek uit te moeten.

De vraag luidt: Wat houdt de hand vast? Aan een prijsvraag hangt een prijs. Het eerste wat opkwam was een stukje lingerie maar ik heb iets leukers: een kleine gadget uit de nieuwe winkel van Up Store! Let wel: klein is het sleutelwoord, dus denk niet in termen van een nieuwe fiets. Klein maar fijn, zoiets.

Zo krijgt de winkel wat klandizie uit de buurt. Men steunt de ondernemer op het duurzame pad. En u houdt van gadgets. Ik zeg: Win! (ik hoef niet naar de lapdance-club)- Win! (u scherpt de geest)-Win! (klandizie voor de jonge ondernemer)- Win! (we lossen het raadsel op)!

 

Nooit meegedaan aan een prijsvraag? 

  • Het meest waarschijnlijke antwoord of het leukste, wint!
  • Iedereen maakt evenveel kans! 
  • Onbeperkt herkansen mag!

Ik verheug me nu al! 

7 reacties

  1. Thea zegt:

    Ik dacht eerst aan zo’n hoofdmassage apparaatje, maar dat vind je vast niet in een stripclub. Dus denk ik ook aan een stukje ondergoed, een slipje wat aan een puntje wordt vastgehouden. Ik heb het zelf even geprobeerd hoe dat eruit ziet en warempel, het lijkt er nog op ook 🙂

  2. Tanja zegt:

    Ik kom niet verder dan of toch een string of reclame voor het netjes weggooien van Bubbelicious in de……dat laten ze dan weer net niet zien?. Briljant om op zo’n manier waar te gaan nemen. Ik voeg mij over een week ook op die manier bij je aan. Kunst kijken op geheel eigen unieke manier?. Ben benieuwd wat er nog meer wordt gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.