Home » Rolkoffers in de Rosse Buurt.

Rolkoffers in de Rosse Buurt.

Rolkoffers in de Rosse Buurt

Rrrrrrr, kgggt, rrrrrrrrrrt …

Daar zijn ze weer: de rolkoffers. Ze kwamen ditmaal aan op zondag. Dat is gek want normaal vertrekken ze juist op zondag. Rolkoffers hebben namelijk een vast stramien in deze buurt:

Op vrijdag arriveren ze, de verse lading toeristen. Sommigen checken niet in bij het hotel of waar ze ook slapen. Ze checken eerst in bij de rosse buurt! We hebben tenslotte maar een weekend dus dat gaan we optimaal benutten.

Rrrrrrrr, kggggggggt (kapot wieltje), rrrrrrrrt. Opgewonden, lacherig en met gespannen gezichten zie je ze de straat in stieren. Vaak zijn het groepjes van twee tot vijf jonge mannen. Ze praten en lachen, allebei te hard.

Zo gauw de eerste meisjes achter de ramen gespot worden, zakt het looptempo. Het volume van het lachen gaat omhoog. En dan ontstaat er iets wonderlijks… de mannen gaan flirten. Werkelijk. De schouders gaan naar achteren, de grappen worden harder, er wordt onderling gedold en opgejut. En dat voor een raam waar een meisje staat te wenken; Kom dan, poele poele poele …

Ik bedoel, zou je dat ooit in een winkel doen? Afgezien van het feit dat ’t winkelmeisje misschien extreem leuk is. Zou je met d’r flirten omdat je die vuilnisbak wil kopen?

Gaan de wieltjes van jouw rolkoffer ook altijd stuk? Deel je narigheid, ik heb een luisterend oor!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.