Home » Routing in de Rosse Buurt.

Routing in de Rosse Buurt.

Routing in de rosse buurt

Kijk, wat een fijn resultaat!

De Goldbergersteeg werd onlangs afgesloten. Een straatje waar ik nooit in ben gelopen om redenen die ik u nog ga vertellen. Je ziet nog net een puntje van de straatnaam, halverwege links. Dat is de betreffende steeg. Daarachter lopen mensen, ervoor is het leeg. Ziet u hoe de routing van de stroom loopt?

Routing… een woord dat voor mij onlosmakelijk verbonden is aan mijn vader. Hij was winkelarchitect en hij sprak vaak over de routing in een winkel. Daarmee doelde hij op de vaste route die mensen nemen bij entree van een winkel. Die looprichting is voor vrijwel alle klanten hetzelfde, namelijk rechtsaf. Behalve voor de linkshandigen onder ons, maar dat terzijde. Je kunt een winkel zo inrichten dat men langs alle uitgestalde koopwaar geleid wordt. Zo hou je als ondernemer alle opties open voor zoveel mogelijk omzet.

Enfin, routing blijkt dus ook voor een hele buurt op te kunnen gaan. Met als fijne nuance dat de looprichting van deze buurt van nature langs de koopwaar glijdt. Daar hoef je niets op in te richten zoals mijn vader deed. Hier lijkt het adagium te gelden: geen meisjes = geen mensen. Je ziet het op de foto: het publiek slaat linea rectaal af naar de Dolle Begijnensteeg.

Weg zijn ze.

Lucht.

Ruimte.

Nimmer zag ik het begrip routing zo mooi geillustreerd als met de sluiting van de Goldbergersteeg.

Mijn vader komt even tot leven. Ik zie hem in gedachten lachen; ‘Snap je het nou eindelijk? Dat is mijn dochter mensen! Die is niet op haar achterhoofd gevallen. Dat móet een dochter van mij zijn!’

2 reacties

    • Henriette zegt:

      Dank je Angélika. En wat het voor mij nog mooier maakt: Ik had dit stuk vorige week al ingepland voor vandaag. Een paar dagen daarna realiseerde ik me pas dat het vandaag ook zijn sterfdag is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.