Home » Slot in de Rosse Buurt (3).

Slot in de Rosse Buurt (3).

Slot in de rosse buurt

‘Hoi, ik ben de buurvrouw.’

‘Hallo.’ Een rosse man houdt met één hand de deur open en met de andere een telefoon aan zijn oor. ‘Ik kom wel een ander keertje terug als je aan het bellen bent?’ zeg ik. Vriendelijk antwoordt hij: ‘Nee, zeg het maar hoor.’ terwijl hij de telefoon aan zijn oor houdt. Ik leg uit dat ik stukjes over de buurt schrijf. Dat het mijn missie is om voor mijn lezers te achterhalen waar dat slot toe dient, in het muurtje naast de Oliphantsgang.

Ik krijg het antwoord dat hij niet weet welk slot ik bedoel. Ik lok hem zijn deur uit en wijs het aan: ‘Kijk, er zit een slot in dit muurtje.’ De rosse buurman mompelt: ‘Ik bel je zo terug’ en loopt achter me aan. Het welbekende: ‘Hé, dat heb ik nooit gezien..’ volgt.

Oi. Dus ook de directe buurman weet het niet. Hij suggereert dat het van het atelier ernaast moet zijn. Gezien de dikke deurpost tussen het muurtje en de houten atelierdeuren lijkt me dat gek. Waarom zou je een slot in de muur metselen terwijl er een 15 centimeter dikke houten deurpost naast staat?

Geen uitsluitsel dus. Wel weet hij te vertellen dat het atelier ernaast gebruikt wordt door degene die erboven woont, op de eerste etage. Aha! Welke bel is dat dan? Nog een raadsel voor de buurman: We zien vier bellen, terwijl hij weet dat er maar drie appartementen boven het atelier zijn. We gokken op de onderste bel. De buurman gaat terug naar huis om zijn telefoontje af te maken en wenst me succes. Dat kan ik ondertussen wel gebruiken voel ik.

Nu ik al zover gevorderd ben op het vlak van aanbellen bij onbekende buren, kan ik maar beter even doorzetten. Ik probeer alle bellen. Bij de bovenste en laatste krijg ik sjoege: ‘Wie daar?’

Waar het gesprek met de rosse buurman nog voorspoedig verliep moet ik nu opnieuw mijn gêne opzij zetten en mijn verhaal doen tegen een muur met gaatjes: de huistelefoon. Ik voel me een gek die tegen een muur praat. Wat ik ook ben.

Zou jij voor schut gaan staan voor zoiets onzinnigs? Ik wel! Alles voor jullie, lieve lezers! Laat horen of je het mysterie opgelost wilt zien! Dan ga ik tot het gaatje! 

 

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.