Home » Slot in de Rosse Buurt (4).

Slot in de Rosse Buurt (4).

Slot in de rosse buurt (4)

Men heeft wel eens behoefte aan ontspanning.

Waar veel mensen kiezen voor een uitje naar de rosse buurt, vertrek ik juist uit de weekendgekte hier. Vandaar de kleine onderbreking in mijn onderzoek naar Het Slot In De Muur. Met excuses voor degenen die vanwege de cliffhanger van Slot-verhaal 3, nagelbijtend wachtten op het vervolg.

Waar waren we gebleven? Resumé: Buurvrouw Lenny wist van niks, de muziekschool wist van niks, de rosse buurman wist het niet en de bovenbuurman wist het ook niet. Geen van allen had het slot ooit gezien.

De buurvrouw op eenhoog van het belendende pand gaat ons uitsluitsel geven. Als ze de deur opent. Dat is tot nog toe niet gelukt. De man hier in huis denkt mee. Als ik de namen noem die op de deur staan, geeft hij me zijn telefoon: ‘Kijk, hier het nummer van Ap. Ap woont daar op de eerste etage met zijn vrouw. Bel maar.’

De man duwt me met dit voorstel ver voorbij mijn comfortzone. Ga me nou niet vertellen dat ik een vreemde moet opbellen? Maar ik heb geen keus. Ze zijn nooit thuis of doen gewoonweg niet open. Beide duidt op ‘niet welkom’. Althans, dat zou het bij mij zijn. Als ik geen pakje verwacht, doe ik ook de deur niet open. Overblijfsel uit de tijd dat kijk- en luistergeld nog wel eens opdook. Niet dat ik niet betaalde, daar ben ik te keurig voor. Maar ik word graag op mijn woord geloofd en behoef geen controle.

Hoe dan ook. Ik sta nu in de modus ‘moed verzamelen’. Misschien wel tot iemand me vraagt of ik de feuilleton ‘Slot in de muur’ voort wil zetten. Of tot mijn eigen nieuwsgierigheid me dwingt stappen te ondernemen.

Tergend dit. Ik hou eventjes niet een beetje minder van de man in huis. Dorie.

Hou jij ook zoveel van je man? Ook als ie het goed bedoeld of juist dan even niet? Vertel! Anders zit ik nagelbijtend op de bank! 

 

 

4 reacties

 1. Rowena zegt:

  Hahahaha….je moet echt even bellen hoor! Ik wil het nu weleens weten wat dat slot daar doet! En dat je even niet van de man in huis houdt, tja, wie kent dat niet? 😉

 2. betty zegt:

  Het slot intrigeert mij buitengewoon.

  Ga S.v.p Door met je onderzoek e n wees blij met de hulp van
  Deze sympathieke man met n.b. interesse in jouw onderzoek naar een
  Slot. Hoe gek en lief kun je ze krijgen.

  Maar ik hou ook wel eens niet van de mijne, vooral als hij gelijk heeft!!!!

  • Henriette zegt:

   Precies! Dat! Oh boy, de emoties rondom het slot laten me alle kanten op wapperen. Relatie-bedreigend, zo’n feuilleton. En mijn schat zegt er niets van! Ik ga de tekst direct updaten! Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.