Home » Buren in de Rosse Buurt.

Buren in de Rosse Buurt.

Buren in de rosse buurt

Help, een dakterras!

Ik kijk niet alleen op de Oude Kerk uit; Recht tegenover mij in de straat staat een pandje wat gerenoveerd wordt. Het heeft lang leeg gestaan. Nu wordt er hard gewerkt aan een upgrade. Het oude huis wordt volledig opgeknapt. Op de begane grond komt een winkelpand. Op de eerste verdieping een luxe appartement. En daarboven dus een dakterras. Recht tegenover onze woonkamer. Maar echt hè.. als ik mijn best doe kan ik de suikerklontjes aangeven.

Straks wonen daar hipsters. Ik stel me zo voor dat die daar ’s avonds leuk gaan bbq’n. De lucht van verschroeid vlees en de bijbehorende geluiden van gezelligheid stromen hier dan onbelemmerd naar binnen.

De bouwers verzekeren me dat het allemaal wel mee zal vallen. De regels van vandaag de dag zijn streng; het hek van het terras moet minimaal 2 meter van de rand geplaatst worden dus er zal een postzegeltje overblijven. Net genoeg voor één stoeltje.

Maar ik onderschat de inventiviteit van de mens niet. Het hekje zal weinig belemmering opleveren voor de gemiddelde Nederlander. Tenslotte zijn wij zo ongeveer de langste mens op aarde. Ze stappen er zo overheen en zetten de bbq en de rest van de stoelen dan buiten het hek.

Zou ik ook doen.

Stap jij ook wel eens over een grens heen? Ik hang nu al aan je lippen! Vertel je verhaal hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *