Home » Buren in de Rosse Buurt.

Buren in de Rosse Buurt.

Buren in de rosse buurt

Help, een dakterras!

Ik kijk niet alleen op de Oude Kerk uit, recht tegenover mij staat ook een pandje wat gerenoveerd wordt. Het heeft lang leeg gestaan. Nu wordt er hard gewerkt aan een upgrade, het oude huisje wordt volledig opgeknapt. Op de begane grond komt een winkelpand. Op de eerste verdieping een luxe appartement. En daarboven een dakterras, recht tegenover onze woonkamer. Als ik mijn best doe kan ik de suikerklontjes aangeven.

Straks wonen daar hipsters. Ik stel me zo voor dat die daar ’s avonds leuk gaan bbq’n. De lucht van verschroeid vlees met bijbehorende geluiden van gezelligheid stromen hier dan onbelemmerd naar binnen.

De bouwers verzekeren me dat het allemaal wel mee zal vallen. De regels van vandaag de dag zijn streng; het hek van het terras moet minimaal 2 meter van de rand geplaatst worden dus er zal een postzegeltje overblijven. Net genoeg voor één stoeltje.

Maar ik onderschat de mensch en zijn inventiviteit niet. Het hekje zal weinig belemmering opleveren voor de gemiddelde Nederlander. Tenslotte zijn wij zo ongeveer de langste mens op aarde. Ze stappen er zo overheen en zetten de bbq en de rest van de stoelen dan buiten het hek.

Zou ik namelijk ook doen.

Stap jij ook wel eens over een grens heen? Ik hang nu al aan je lippen! Vertel je verhaal hieronder!