Home » Kabouters in de Rosse Buurt.

Kabouters in de Rosse Buurt.

Kabouters in de rosse buurt

Zomaar een zaterdag namiddag

Een groep luidruchtige jonge mannen zwalkt voorbij. Eén ervan lijkt bloot maar bij nader inzien heeft hij een naaktpak aan.

De arme drommel struikelt over het enorme geslacht wat tussen zijn knieen slingert. Zijn benen komen ermee in de knoop. Hij valt tegen de andere mannen aan. Er wordt gejoeld en gelachen terwijl de groep hem opvangt. Stoeiend slierten ze de hoek om.

Verderop in de straat hoor ik geschreeuw: weer een groep mannen. Eén ervan wordt ondersteund door twee maten. Ze dragen allemaal balletpakjes met tutu’s. Ze zingen en slaan rechtsaf de steeg in waar de meisjes achter de ramen hun aandacht trekken.

Er lopen ook groepen vrouwen voorbij. Vaak met een kroontje of een bruidssluier en ze zwalken niet. Verder lachen en gieren ze net zo hard.

Zojuist kwamen er zes kabouters de straat in. Ze troeven elkaar af in plat Brabants over wie er bij een meisje naar binnen durft.

Wat mij intrigeert aan de foto: wat zit er in die grote gele boodschappentas? Blikjes bier? Gesmeerde boterhammen van moeders?

Ik begin al aardig te wennen aan de buurt.

Wanneer zag jij voor het laatst een kabouter in je straat lopen? Deel het met ons!